Brød og boller

Lækre hjemmebagte burgerboller

Lækre hjemmebagte burgerboller

Okay jeg indrømmer det gerne… det er ikke hver gang vi får burgere at jeg selv bager burgerbollerne. Det sker også her i huset at jeg springer let over det og køber færdige…

Men det smager bare så meget bedre, når burgerbollerne er hjemmebagte!!

Vi holdt fødselsdag i weekenden, og der stod den på hjemmelavede burgere med det hele… det skulle jo være lidt ekstra, når nu det var en fødselsdags middag.

Der var følgende til at komme i burgerne:

Burgerbøffer, ribbensteg lavet på grillen, rødkål, hjemmelavet agurkesalat, hjemmelavede ristede løg, hjemmelavet barbecuesauce, hjemmelavede karamelliserede rødløg og så selvfølgelig det sædvanlige salat halløj og diverse snask til at komme i.

Og der blev spist med velbehag!!

Opskriften her giver 8 store burgerboller. Man kan sagtens bage dem dagen før, og så bare varme dem op, ligesom at de kan kommes i fryseren. Så gang portionen op og bag en stak, og kom dem i fryseren. Så kan man få lækre burgere selv på en dag hvor det skal gå lidt stærkt.

Her lavede jeg en 3 dobbelt portion, men rub og stub blev spist…

Lækre hjemmebagte burgerboller

Af Berit Personer: 8 stk

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 1 dl kærnemælk (eller andet surmælksprodukt)
  • 60 gram smør
  • 40 gram sukker
  • 1½ tsk salt
  • ca. 400 gram hvedemel
  • Til pynt:
  • 1 æg
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

1

Start med at opløs gæren i vandet, hvis du vælger at ælte dejen i en køkkenmaskine, så er det ikke nødvendigt at opløse gæren helt, det skal den nok blive.

2

Tilsæt de øvrige ingredienser, dog skal alt hvedemelet ikke i på én gang.

3

Dejen æltes godt indtil den er dejlig blød og ikke klistrer til fingrene.

4

Dæk skålen til med plastik (jeg bruger altid en 8 liters frysepose jeg klipper op) og lad dejen hæve i 30 minutter.

5

Del dejen i 8, og tril boller som trykkes flade og kommes på en bageplade.

6

Dæk burgerbollerne til med plastik og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.

7

Pensl dem med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

8

Bages 10-12 minutter ved 225 grader.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply