Jeg bager som regel boller, hvilket du tydeligt kan se under kategorien brød og boller. Men nu har jeg så fået testet et groft franskbrød. Og det smagte skisme godt. Så derfor skal du da også have opskriften.
For når det lige skal gå lidt hurtigere, eller hvis du ikke er så vil med at få fingrene for meget i dejen. Så er det praktisk med et franskbrød. Da jeg var barn, da havde vi altid franskbrød i fryseren, så vi nemt kunne tage det op. Det var så ikke et groft franskbrød, men derfor smagte det fantastisk alligevel. Jeg elsker nemlig hvidt brød, men pga. min type 2 diabetes, så spiser jeg det meget sjældent. Mit blodsukker har nemlig ikke helt så godt af det hvide brød. Hvis du vil have opskriften på lækkert hvidt franskbrød, så kan du finde opskriften her.
Vi har et par sultne teenage drenge i huset hver anden uge, og der kan godt blive spist lidt om eftermiddagen. Så hvad det angår, er det nemt lige at tage et groft franskbrød op af fryseren. De er nemlig fryseegnede, så bag endelig en god portion. Jeg skærer dem halvt over og kommer dem i fryseren. Så er det nemt lige at tage et brød op om morgenen, så det er tøet op til om eftermiddagen.
Vi har jo et hav af æbletræer i haven. Ja okay det er måske lidt overdrevet… men vi har i hvert fald 6-7 stykker. Så vi får maaaaange æbler, så derfor laver jeg masser af æblegelé, og det smager fantastisk på groft franskbrød. Du kan finde opskriften på æblegelé lige her.
Planen er også at der skal komme flere opskrifter på gelé og marmelade på bloggen, så du kan finde inspiration til flere lækkerier at komme ovenpå dit franskbrød.
Groft franskbrød
Ingredients
- 50 gram gær
- 6 dl lunkent vand
- 2 spsk honning
- 2 spsk rapsolie
- 1 spsk salt
- 100 gram havregryn
- 150 gram fuldkorns speltmel
- 200 gram hvid hvede
- 500 gram hvedemel
Instructions
1
Opløs gær i det lunkne vand.
2
Tilsæt alt undtagen hvedemel og rør det godt rundt.
3
Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt det godt sammen (meget gerne i en køkkenmaskine) indtil du har en blød dej som ikke klistrer for meget (juster til med det sidste hvedemel)
4
Lad dejen hæve tildækket i en stor skål i 1 time.
5
Form to brød uden at ælte for meget i dejen og kom dem på en bageplade med bagepapir.
6
Giv dem 4-5 snit på toppen med en skarp kniv.
7
Lad dem hæve tildækket yderligere 45 minutter.
8
Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
9
Når ovnen er varm skal brødene ind og have 5 minutter ved 250 grader, derefter skrues ned på 200 grader og bag dem yderligere 20-25 min.
10
Brødene er færdige når det lyder hult når du banker på bunden.
11
Køl af på en rist.
Groft franskbrød
Ingredients
- 50 gram gær
- 6 dl lunkent vand
- 2 spsk honning
- 2 spsk rapsolie
- 1 spsk salt
- 100 gram havregryn
- 150 gram fuldkorns speltmel
- 200 gram hvid hvede
- 500 gram hvedemel
Instructions
Opløs gær i det lunkne vand.
Tilsæt alt undtagen hvedemel og rør det godt rundt.
Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt det godt sammen (meget gerne i en køkkenmaskine) indtil du har en blød dej som ikke klistrer for meget (juster til med det sidste hvedemel)
Lad dejen hæve tildækket i en stor skål i 1 time.
Form to brød uden at ælte for meget i dejen og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Giv dem 4-5 snit på toppen med en skarp kniv.
Lad dem hæve tildækket yderligere 45 minutter.
Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
Når ovnen er varm skal brødene ind og have 5 minutter ved 250 grader, derefter skrues ned på 200 grader og bag dem yderligere 20-25 min.
Brødene er færdige når det lyder hult når du banker på bunden.
Køl af på en rist.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments