Saucer dressinger og div./ Tapas

Haydari

Haydari

Uha sådan en tyrkisk haydari dip smager bare fantastisk. Det er en dip lavet af bagte peberfrugter og fetaost. Jeg bruger så puck hvid ost, i mit hoved er det feta, selvom man ikke må kalde den det. Og det er bare den bedste synes jeg. Haydari dippen er super nem at lave. Så det er med at lave en god portion så der måske er til et par dage. Portionen her passede fint til 4 personer til dyppelse.

Jeg har bla. lavet det til en tapas aften som dyppelse og til det lækre brød jeg havde bagt. Men jeg er også bare typen der elsker alt mulig slags dyppelse. Så hvis du også er til det, så bliver du nødt til at prøve at lave haydari dip.

Den anden dag havde jeg to tidligere kolleger til spisning, og der var temaet Tyrkiet møder Danmark. Jeg havde lavet köfte (på et tidspunkt kommer der en opskrift på det), tyrkiske brød, haydari, græsk yoghurt med hvidløg, ovnbagte kartofler og rodfrugter. Ved godt det ikke lige er det helt traditionelle, men hvad betyder det, når bare det smager lækkert.

Jeg har også planer om at lave det til en dag hvor menuen skal bestå udelukkende af mellemøstlige retter. Det er faktisk ikke noget jeg gør så meget i, men jeg elsker at spise det. Har bare ikke fået lavet det selv. Det må være noget der skal på listen over retter der skal prøves af i den nærmeste fremtid.

For nylig var jeg også i Aarhus, hvor jeg spiste sammen med min søster ved deres Street Food. Der fik vi et pitabrød der bla. var smurt med haydari, det smagte sindsygt godt. Så det skal jeg også have eksperimenteret lidt med. Hvis du også kunne tænke dig at prøve haydari i pitabrød, så kan du bruge min opskrift på sunde pitabrød.

 

Haydari

By Berit Serves: 4 pers.

Ingredients

  • 2 røde peberfrugter
  • lidt olivenolie
  • 250 gram feta (jeg bruger puck hvid ost)
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • friskkværnet peber

Instructions

1

Skær peberfrugter i halve eller kvarte og fjern kerner og "lameller"

2

Lig dem med skindsiden op på en bageplade og dryp lidt olivenolie over og fordel det på peberfrugterne

3

Kom dem ind i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter indtil skindet begynder at blive sort.

4

Tag dem ud og lad dem køle af inden skindet pilles af.

5

Skindet kasseres og resten af peberfrugterne blendes sammen med de øvrige ingredienser.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply