Hovedretter med fisk

Lakselasagne med spinat

Lakselasagne med spinat

Denne her lakselasagne med spinat smager både skønt og er super sund. Både fisk og godt med spinat, så bliver det ikke bedre. Den yngste her i huset har i lang tid ønsket lakselasagne proppet op med spinat til aftensmad, så endelig fik jeg det lavet.

Det der med lakselasagne deler godt nok vandene. Eller bare generelt fisk. Jeg elsker fisk, men jeg hader benene. Hvis jeg først får et ben med i en mundfuld, så har jeg lidt svært ved at spise videre. Men jeg tror ikke jeg er den eneste der har det sådan. Kender i hvert fald et par stykker som har det på samme måde.

Jeg havde købt en lakseside på tilbud som jeg brugte til lasagnen. Og jeg håber virkelig du er bedre end mig til at få skindet af. Lad os bare sige, at det var IKKE lige en af mine spidskompetencer. Så næste gang vil jeg nok bruge laksestykker, ja med mindre det igen er lakseside der er på tilbud. For laks er ikke lige den billigste spise, men det smager så godt, og så er det også sundt at få fisk på madplanen.

Jeg har bare brugt en færdig morney sauce denne her gang. Men på dage hvor der er mere tid, der vil jeg helt klart lave min egen. Men altså de der færdige morney saucer, de er gode at have på lager.

Du kan servere lakselasagne med spinat sammen med en grøn salat eller råkost og så noget lækkert brød til. Du kan finde inspiration til flutes lige her. Der kan du både finde sunde og grove flutes, og så dem med udelukkende hvedemel som er knapt så sunde, men som også bare smager SÅÅÅ godt. Jeg har bare en svaghed for hvidt brød, men min type 2 diabetes gør at jeg næsten altid vælger det grove. Det er kun i få tilfælde at jeg spiser hvidt brød nu.

Tip:

Kan du ikke vente på at den hviler 10-15 minutter inden den skal spises, så kan den sagtens spises med det samme. Den er bare lidt mere flydende hvis ikke den lige får lov til at sætte sig.

Jeg har brugt fuldkorns lasagne plader til lakselasagne med spinat for at gøre den sundere. Men det er helt op til dig hvilke du bruger, de friske kan skam også bruges.

Lakselasagne med spinat

Ingredients

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie eller smør til stegning
  • 900 gram frossen spinat
  • 600 gram fersk laks
  • 5 dl mælk
  • 2-3 spsk maizena
  • 1/2 liter morney sauce
  • 2 kugler frisk mozzarella
  • lasagne plader

Instructions

1

Hak løg og hvidløg i små tern.

2

Tag skindet af laksen og skær den i tynde skiver.

3

Spinatstuvningen:

4

Svits løg og hvidløg ved jævn varme i smør eller olie til løget er klart. Det skal ikke brunes.

5

Tilsæt spinat og lad den tø op.

6

Når den er tøet op så tilsættes mælk og det koges op og jævnes med maizena. Pas på den ikke bliver for tynd.

7

Samling:

8

Start med et tyndt lag spinatstuvning og så et lag lasagneplader.

9

Derefter spinatstuvning, laks, morney sauce og lasagneplader, og lige en gang til af det samme (så der er 2 lag med laks).

10

Slut af med lasagneplader og så en blanding af spinatstuvning og morney sauce øverst.

11

Kom lasagnen i oven ved 200 grader almindelig ovn i 20 minutter.

12

Kom små "klatter" af mozzarella på og giv den yderligere 15 minutter.

13

Tag den ud af ovnen og lad den stå og hvile 10-15 minutter.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply