Hovedretter med fisk

Stegte ris med rejer

Stegte ris med rejer

Jeg ved ikke med jer, men vi har tit kogte ris tilovers. Ofte bruger vi dem bare igen, når vi skal have rester af det som vi har fået dem til. Men lige den her dag havde vi ikke rester af andet. Så resultatet blev de her lækre stegte ris med rejer.

Og bonus var at det faktisk ikke tog lang tid at lave. Jeg sørgede for at snitte det hele og ordne rejerne før jeg gik igang ved komfuret.

Det er jo skønt at få brugt rester, så vi ikke har så meget madspild. Jeg har ikke altid været så god til det, men jeg øver mig i at blive bedre.

Jeg brugte bare lige hvad vi havde hjemme af grønsager. Men stegte ris med rejer kan sagtens varieres med andre grønsager.

Vi plejer altid at have rå vannamei rejer i fryseren, køber den nemlig når de er på tilbud. Og selvom vi godt kan lide fisk og skaldyr, så er vi ikke så gode til at få det til aftensmad. Hvilket min kategori hovedretter med fisk bærer præg af. Men jeg arbejder på det, for det er jo rigtig sundt med fisk.

 

Stegte ris med rejer

Af Berit Personer: 2-3

Ingredienser

  • 400 gram kogte ris
  • 200 gram rå vannamei rejer
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl ærter
  • 140 gram gulerødder
  • 1 lime (saften derfra)
  • 1/2 rød chili
  • 3 æg
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk akaciehonning
  • 4 spsk soya
  • Til pynt:
  • 1/2 bdt forårsløg
  • peanuts

Fremgangsmåde

1

Sørg for at ærter og rejer er taget op af fryseren og er tøet op

2

Tag skal og hale af rejerne og sørg for at tarmen er med ud.

3

Hak hvidløget og chili fint og skær gulerødder i små stykker og skær forårsløg i små skiver.

4

Find de øvrige ingredienser frem.

5

Steg rejerne sammen med hvidløg og chili et kort øjeblik og tilsæt fiskesauce og lad det stege i et minuts tid.

6

Tag det af panden og stil det til side.

7

Kom gulerødder på panden og steg dem i akaciehonning og 2 spsk soya, efter et par minutter tilsættes ærter og så skal det have yderligere et minut.

8

Tag grønsagerne af panden og stil dem til side.

9

Pisk æggene sammen og kom dem på panden og rør rundt indtil de næsten ikke er flydende mere.

10

Tilsæt ris, limesaft og 2 spsk soya og rør godt rundt.

11

Når risene er varme tilsættes rejer og grønsager.

12

Smag til med limesaft, soya og honning.

13

Fordel forårsløg og peanuts på retten og så er den klar til servering.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply