Hovedretter med fisk/ Pasta og pizzaretter

Pasta med røget laks og spinat

Pasta med røget laks og spinat

Uha den er lækker cremet den her pasta med røget laks og spinat. Og den var en succes her i huset, og især ved den yngste på 12 år. Han synes det så super lækkert ud og smagen kunne han heldigvis også lide.

Jeg er jo så heldig at arbejde et sted med en fantastisk kantine. I år var de nomineret til Danmarks bedste kantine, og jeg synes helt klart de skulle have vundet. De laver alt fra bunden, det er nærmest kun tomater i dåser som de bruger som halv fabrikata. Det sker at vi har mulighed for at købe lidt varer med hjem. Det er dem der har røget den lækre laks som jeg har brugt. Havde købt et par stykker, og da vi havde noget spinat der skulle bruges, så var menuen klar.

Retten kan godt bære lidt mere spinat hvis du vil have flere grønsager i. Vi havde bare ikke mere end 125 gram, og pointen var at der skulle ryddes ud i rester fra køleskab og fryser. Jeg havde også lige bagt et lækkert langtidshævet flutes med ølandshvede og manitoba mel som vi fik til. Det smagte rigtig godt, og det skal nok komme på bloggen en af dagene.

Jeg vil anbefale dig at købe en god pasta, det gør helt klart noget for retten.

Hvis du har fået købt et stort stykke laks og ikke får brugt det hele til pasta med røget laks og spinat, så har jeg et par retter hvor du kan bruge resterne:

Spinatroulade med laks

Rodfrugtrøsti med laks

Mini vandbakkelser med laksemousse

 

 

Pasta med røget laks og spinat

By Berit Serves: 4 pers.

Ingredients

  • 400 gram god pasta
  • 300 gram koldrøget laks
  • 125 gram frisk spinat
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl fløde
  • 15 cherrytomater
  • saften fra en limefrugt
  • salt og peber

Instructions

1

Skær røget laks i mindre stykker.

2

Sæt gang i vandet til at koge pasta i.

3

Hak løget og pres hvidløget og steg dem klare ved middel varme i en sauterpande.

4

Tilsæt fløde og lad det koge ind i 5 minutters tid.

5

Tilsæt spinat og halve cherrytomater og lad det simre et par minutter indtil spinat er faldet sammen.

6

Smag til med salt, peber og limesaft.

7

Tilsæt til sidst laks og den kogte pasta, rør rundt og server.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply