Forretter/ Tapas

Mini vandbakkelser med laksemousse

Mini vandbakkelser med laksemousse

Da jeg lavede lakseroulade den anden dag, så var der lige et par skiver laks tilbage. Kom så i tanke om at jeg engang arbejdede et sted hvor de lavede de her mini vandbakkelser med laksemousse. Så det kunne jeg da også lige lave…

Man kan sagtens bage vandbakkelserne i god tid. Jeg vil dog ikke anbefale at bage dem dagen før, det har jeg prøvet en gang. Og det resultat var jeg ikke helt tilfreds med. Laksemoussen kan man også lave tidligt på dagen, og så bare komme den i køleskabet i en sprøjtepose. Så ligger den klar til gæsterne kommer og de små banditter skal fyldes.

Serverede de her små banditter sammen med hvidløgsmarinerede rejer og lakseroulade til forret sammen med ciabatta flutes.

Jeg har også flere gange serveret mini vandbakkelser med laksemousse som en del af en tapas buffet.

Portionen giver 16 små vandbakkelser.

Mini vandbakkelser med laksemousse

By Berit Serves: 4-6

Ingredients

  • Vandbakkelser:
  • 1 dl vand
  • 5o gram smør
  • 5 spsk mel
  • 1 æg
  • lidt groft salt
  • Laksemousse:
  • 2 skiver laks
  • 2 spsk philadelphia naturel
  • salt og peber

Instructions

1

Vandbakkelser:

2

Bring vand og smør i kog og tilsæt mel og rør godt rundt indtil dejen er samlet, tilsæt salt.

3

Pisk ægget sammen og kom lidt ad gangen i dejen og pisk det godt ud hver gang.

4

Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjerne tyl og sprøjt dem ud i valnødde størrelser.

5

Bages i 25 minutter ved 200 grader. Det er vigtigt ikke at åbne ovnen de første 20 minutter, da risiko for at de falder sammen er stor.

6

Laksemousse:

7

Kom det hele i en lille blender/minihakker og smag til med salt og peber.

8

Man kan med fordel også komme noget hakket dild i, men eftersom det ikke var planlagt at jeg skulle lave disse, så havde jeg ikke noget dild hjemme.

9

Kom laksemousse i en sprøjtepose og klip et lille hul. Skær toppen af vandbakkelserne og sprøjt laksemousse i.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply