Forretter/ Tapas

Mini vandbakkelser med laksemousse

Mini vandbakkelser med laksemousse

Da jeg lavede lakseroulade den anden dag, så var der lige et par skiver laks tilbage. Kom så i tanke om at jeg engang arbejdede et sted hvor de lavede de her små vandbakkelser med laksemousse. Så det kunne jeg da også lige lave…

Serverede de her små banditter sammen med hvidløgsmarinerede rejer og lakseroulade til forret sammen med ciabatta flutes.

Portionen gav 16 små vandbakkelser

Mini vandbakkelser med laksemousse

Af Berit Personer: 4-6

Ingredienser

  • Vandbakkelser:
  • 1 dl vand
  • 5o gram smør
  • 5 spsk mel
  • 1 æg
  • lidt groft salt
  • Laksemousse:
  • 2 skiver laks
  • 2 spsk philadelphia naturel
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Vandbakkelser:

2

Bring vand og smør i kog og tilsæt mel og rør godt rundt indtil dejen er samlet, tilsæt salt.

3

Pisk ægget sammen og kom lidt ad gangen i dejen og pisk det godt ud hver gang.

4

Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjerne tyl og sprøjt dem ud i valnødde størrelser.

5

Bages i 25 minutter ved 200 grader. Det er vigtigt ikke at åbne ovnen de første 20 minutter, da risiko for at de falder sammen er stor.

6

Laksemousse:

7

Kom det hele i en lille blender/minihakker og smag til med salt og peber.

8

Man kan med fordel også komme noget hakket dild i, men eftersom det ikke var planlagt at jeg skulle lave disse, så havde jeg ikke noget dild hjemme.

9

Kom laksemousse i en sprøjtepose og klip et lille hul. Skær toppen af vandbakkelserne og sprøjt laksemousse i.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply