Saucer dressinger og div./ Tapas/ Tilbehør

Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki kan spises hele året rundt. Men det smager nu aller bedst om sommeren når det er sæson for lækre danske agurker. Jeg elsker græsk mad, og det må man sige at tzatziki er…

Det kan bruges til rigtig mange retter som tilbehør, det er kun fantasien der sætter grænser. Vi får det ret tit når vi griller, og du kan få inspiration til mad på grillen her.

Og så er tzatziki super nemt at lave selv, og det tager ikke lang tid. Det der tager længst tid er når agurkerne skal trække med salt, men der kan man passende ordne andre ting.

Jeg bruger gerne en græsk yoghurt 10% da jeg synes den smager meget bedre. Men du kan skam også bruge en 2% hvis det skal være lidt sundere.

Tzatziki

By Berit Serves: 4-6

Ingredients

  • 500 g græsk yoghurt 10%
  • 1 agurk
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1-2 spsk groft salt
  • peber
  • aromat

Instructions

1

Riv agurken groft og kom det i en sigte, drys med groft salt og lad det stå og trække en halv times tid.

2

Kom agurken i et rent viskestykke og pres så meget at væden ud som muligt.

3

Hæld græsk yoghurt i en skål og kom agurker, presset hvidløg, peber og aromat og bland det sammen. Smag til om det skal have yderligere salt i.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Græske bøffer - Berits univers
    26. april 2021 at 14:46

    […] i dag fik vi dem sammen med smagfulde ris, stegte grønsager og tzatziki. Vi havde ikke lige fået planlagt hvad vi skulle have til aftensmad. Men der var hakket oksekød i […]

  • Leave a Reply