Tilbehør

Blomkålsris

Blomkålsris

Der findes et hav af opskrifter på blomkålsris på nettet, men derfor skal i ikke “snydes” for en her på bloggen…

Jeg er rigtig glad for blomkålsris, især når jeg gerne vil spise lidt mere sundt. For det er klart sundere at spise dem som tilbehør til en ret i stedet for ris. Og på den måde sparer jeg lidt på kalorierne og får flere grønsager i min mad.

Man skal nok bare passe på med at sælge dem som ris til børnene. Glemmer aldrig engang da jeg serverede dem for mine niecer… for det var i hvert fald IKKE ris. De var bestemt ikke tilfredse med at almindelig ris blev skiftet ud med blomkål.

Ofte plejer vi at koge ris og lave blomkålsris, så tager jeg en smule ris og supplerer op med blomkålsris.

Hvis du ikke har kokosolie, så kan de også sagtens steges i andet olie.

En anden god erstatning for stivelse er de her lækre bønnefritter.

 

Blomkålsris

Ingredients

  • 1 lille blomkål
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 1 tsk kokosolie
  • ½ tsk chiliflager
  • salt og peber

Instructions

1

Hak løg og hvidløg og kom dem på en pande sammen med kokosolie og chiliflager og svits dem indtil de er klare, skal ikke brunes.

2

Så skal blomkålen rives fint, og det kan godt være et værre svineri i køkkenet hvis ikke man har en lille fiks minihakker som mig... Og så tager det ingen tid for at hakke/rive det.

3

Kom blomkålen i panden og lad det svitse ved svag varme. Sørg for at rør rundt ofte så det ikke bliver brunet.

4

Smag til med salt og peber og så er det klar til servering.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply