Mad på grillen/ Tilbehør

Grønsager på grillen

Grønsager på grillen

De her lækre grønsager på grillen kan laves med dine ynglings grønsager. Og i år må man sige at vi har fantastisk vejr til at grille i, så det har vi gjort meget. Selvfølgelig kan man grille hele året, vi skal bare have lavet noget overdækket før at det er helt optimalt.

Grønsagerne tager ingen tid at forberede, det er bare at skære dem i nogen grove stykker. Det er lidt forskelligt hvad der lige kommer i, det er hvad køleskabet gemmer på. Og så er det en god måde at få brugt de grønsager som er ved at være lidt kedelige.

Grønsager på grillen kan varieres nærmest i det uendelige, både i forhold til de grønsager du bruger og hvad du krydrer med.

Jeg har indtil nu krydret dem med salt og peber og så en færdig grillolie. Men det er også for at det gik hurtigt. Men hvis du vil lave din egen barbecue marinade, så kan du evt. bruge denne her. Jeg har også planer om at eksperimentere med en hjemmelavet allround grillolie.

Jeg bruger et ildfast fad på 24x34cm. Modellen hedder KONCIS og er købt billigt i IKEA. Så sker der ikke noget hvis det lige slår sig lidt på grillen. Det passer til os 4 der er i husstanden hvis jeg fylder det godt op.

Her kan du se fadet i fuld størrelse, vi har også et lille et som vi også bruger på grillen.

 

Fordelingen af grønsager er forskellig fra gang til gang, men jeg bruger ofte følgende grønsager:

Gulerødder, rødløg, hvidløg, squash, svampe, broccoli, forårsløg og peberfrugt.

Jeg laver ofte lidt græsk yoghurt med hvidløg i som tilbehør til grønsagerne. Lige den dag blev grønsagerne serveret sammen med lækre kyllingespyd, opskriften finder du lige her.

 

 

Grønsager på grillen

By Berit Serves: 4 pers.
Prep Time: 10 min Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • Blandede grønsager
  • et par spsk grillolie
  • salt, peber
  • evt. friske krydderier

Instructions

1

Skyl/rens/skræl grønsagerne og skær dem i grove stykker.

2

Bland dem sammen med salt, peber, grillolie og evt. andre krydderurter.

3

Grilles i 35-45 minutter ved inddirekte varme, rør lidt rundt i dem indimellem.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply