Brunch og morgenmad/ Brød og boller

Sunde squashboller

Sunde squashboller

Lige nu er der sæson for squash, og har du bare en enkelt plante, så får du i overflod. I år har vi dog ikke selv nogen, men heldigvis sælger naboen ude ved vejen.  Så det benyttede jeg mig af, så jeg kunne bage de her lækre sunde squashboller.

Vi bruger en del squash i vores husholdning, jeg river det tit sammen med gulerødder og får det i stedet for ris eller pasta. Men der bruger jeg som regel dem i små størrelse, da der er mere smag i dem. Men når man skal bage, så gør det ikke noget at din squash lige har vokset sig lidt  for stor.

Jeg prøvede mig bare frem med lidt forskelligt mel. Jeg har ikke brugt hvid hvede særlig meget før, men nu skulle det testes. Og jeg var ret så tilfreds med resultatet, jeg synes de var dejligt luftige selvom halvdelen af melet er groft.

Jeg har brugt fuldkorns speltmel i bollerne, men det kan sagtens erstattes af andet groft mel. Jeg kan bare godt lide smagen og har engang fået at vide  på et bagekursus, at det har en bedre hæve evne end f.eks. grahamsmel. Hvis du vil have dem knap så grove, så kan den hvide hvidemel sagtens erstattes med almindeligt hvedemel.

Jeg har bagt de her grove sunde squashboller bl.a. fordi jeg har type 2 diabetes. Det betyder at jeg helst skal undgå det hvide brød som jeg ellers elsker. Men faktisk så går det ret godt med både at spise mange grønsager og kun spise groft brød. Så håbet er at jeg komme af med medicin på sigt…

Hvis du vil prøve at bage andet end de her lækre sunde squashboller, så kan du kigge her efter inspiration.

 

Sunde squashboller

By Berit Serves: 22-25 stk
Cooking Time: 20 minutter Total Time: 2-2,5 time

Ingredients

  • 50 gram gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 dl surmælksprodukt
  • 2 spsk olie
  • 2 dl solsikkekerner
  • 300 gram revet squash
  • 2 dl havregryn
  • 100 gram fuldkorns speltmel
  • 350 gram hvid hvedemel
  • 350 gram almindeligt hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 æg til pensling

Instructions

1

Opløs gæren i det lunkne vand.

2

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold dog lidt af hvedemelet tilbage)

3

Ælt dejen godt indtil den er sådan lidt små klistret, juster med det almindelige hvedemel.

4

Kom plastik over skålen og lad dejen hæve i en times tid.

5

Hæld dejen ud på et meldrysset bord.

6

Jeg plejer at dele dejen med sådan en dejskraber tingest. Det der er vigtigst er at bollerne kun lige bliver formet uden at der æltes.

7

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter med plastik over.

8

Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i 20 minutter ved 180 grader varmluft.

9

Hold øje med dem, da alle ovne er forskellige.

10

Køl af på en rist.

Notes

Hvis du ælter dejen på en røremaskine, så er det ikke nødvendigt at gæren skal opløses helt, det skal nok blive blandet rundt. Det plastik jeg bruger til hævning er bare en 8 liters frysepose jeg klipper op.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply