Brunch og morgenmad/ Brød og boller

Havregrødsboller

Havregrødsboller

Der er da ikke noget bedre end af få en nybagt bolle… og de her lækre havregrødsboller holder sig friske længe. Jeg bager dem ofte når vi skal på tur, hvis jeg ikke har mulighed for at bage samme dag.

Ved godt det er mig… men jeg er bare bedst til nybagte boller. Dagen derpå rister jeg altid lige brød og boller på brødristeren. Hvad med dig, rister du også brød og boller på anden dagen?

Jeg bager også tit for at få en portion i fryseren. Her i huset er der nemlig et par sultne drenge hver anden uge. Så ryger der gerne en bolle eller to om eftermiddagen efter skole. Så er det nemt lige at tø et par stykker op og lune dem, og man kan hygge med en lækker bolle. Og den bliver endnu bedre med et godt stykke ost på og lidt lækkert hjemmelavet æblegelé. Opskriften på gelé finder du her.

Og hvis man får uventede gæster, så er det også nemt lige at tage en portion op af fryseren og lune og servere til en kop kaffe. Eller hvis det er til mig en kop cola 😉

Jeg har ikke helt lært det der med at drikke kaffe endnu.

 

Havregrødsboller

By Berit Serves: 35 stk

Ingredients

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vand
  • Ca. 1 kg hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker

Instructions

1

Start med at koge en havregrød af havregryn og vand, lad den køle af.

2

Når den er kølet lidt af blandes den med de øvrige ingredienser og det hele æltes godt sammen, tilsæt ikke alt mel på en gang, dejen skal være lidt klistret.

3

Hvis ikke gæren opløses i den lune havregrød, så skal man sørge for at ælte et godt stykke tid på røremaskinen.

4

Hæver 1-1½ times tid under plastik.

5

Formes til boller og efterhæver 30-45 minutter.

6

Pensles med vand og bages i 15 minutter ved 200 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply