Brunch og morgenmad

Æblegelé i saftkoger

Æblegelé i saftkoger

Til denne opskrift kan du bruge både almindelige madæbler og paradisæbler. Min mor lavede altid gelé af paradisæbler, så den første portion jeg lavede var også med paradisæbler.

Vi har et gammelt æbletræ stående i haven som giver et hav af æbler. Vi har fået skrællet en del æbler og fryseren gemmer nu på 6,5 kilo æblebåde. Så kan det blive til lidt kager med æbler i løbet af vinteren. Og der skal også laves mere æblegelé i saftkoger til lageret.

Her et billede af de fine paradisæbler som jeg fik leveret, da vi ikke har dem i haven.

Det er så dejlig nemt at bruge at bruge en saftkoger (også kaldet tutti frutti) til at lave æblegelé. Æblerne skal bare skylles og så skæres i mindre stykker, så der både er skræl og kernehus med. Det er bare vigtigt at saftkogeren ikke koger tør. Jeg havde fyldt den nederste del op, og der var masser af vand tilbage efter det havde kogt i 2 timer.

Her er et før billede hvor saftkogeren var fyldt helt op med æbler, og så bagefter hvor alt saft og kraft er trukket ud og ned i den dejlige saft som geléen laves af.

Jeg er sådan lidt gammeldags hvad angår gelé og marmelader. Jeg kan bare bedst lide det uden alt muligt tingel tangel i. Og denne her æblegelé i saftkoger er rigtig lækker og lidt syrlig, synes nemlig heller ikke den skal være for sød.

Opskriften her er til 2 liter saft, det passer nemlig med den mængde jeg fik ved at koge æblerne i et par timer. Jeg ved faktisk ikke helt hvor mange paradisæbler jeg brugte. Jeg sørgede bare for at fylde den øverste del af saftkogeren helt op.

Og sådan en lækker æblegelé smager så lækkert på lidt hjemmebag, så find en lækker opskrift her.

Hjælp…

En lille note her et stykke tid efter jeg kom æbler i fryseren. Når jeg tøede æblerne op blev de brune på ingen tid. Så jeg fik dem faktisk ikke rigtig brugt. Har du et godt råd til hvordan kan undgå det?

Æblegelé i saftkoger

Ingredients

  • Paradisæbler eller madæbler
  • 750 gram Sukker
  • 2 breve Gul melatin
  • Atamon

Instructions

1

Vask æblerne og skær dem i mindre stykker, både skræl og kernehus skal med i gryden.

2

Fyld den øverste del af saftkogeren op.

3

Den nederste del fyldes op med vand og saftkogeren samles og sættes på komfuret og vandet skal bringes i kog.

4

Når vandet koger, skrues der ned på jævn varme så det bliver ved med at småkoge i et par timer.

5

Sørg for at du har klemmen på din slange, den skal kun åbnes når du tapper saft af, sørg for jævnligt at tappe saften af, så det ikke flyder over og kommer ned i vandet i den nederste del.

6

Inden saften skal koges skal glas gøres klar, mener at jeg brugte 9 glas til denne portion.

7

Sørg for at bruge rene glas, skol dem derefter med kogende vand.

8

Derefter kommes lidt atamon i et glas, og låget kommes på, ryst glasset og du kan sagtens genbruge atamon til resten af glassene.

9

Saften kommes i en gryde og skal koges op.

10

Bland en tsk af sukker med melatin med, kom det i saften og når det er opløst kommes resten af sukkeret i.

11

Lad det koge et par minutter, og det hvide i overfladen skummes af og så skal det hældes på glas.

12

Dæk glassene med et rent viskestykke og lad dem stå til næste dag, hvorefter lågene kan kommes på.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply