Brunch/ Brød og boller

Gulerodsboller med kerner

Gulerodsboller med kerner

Dejlige luftige og sunde gulerodsboller med både solsikkekerner og græskarkerner.

Portionen giver 20 stk.

25 gram gær

4 dl vand

1 dl surmælksprodukt (lige denne dag brugte jeg græsk yoghurt 2%)

½ dl olivenolie

170 gram revne gulerødder

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

50 gram havregryn

1 spsk honning

½ tsk salt

100 gram grahamsmel

150 g durummel

ca. 500 gram hvedemel

1 æg til pensling

Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt alt undtagen hvedemelet, rør det godt sammen.

Kom noget af hvedemelet i og tilsæt resten lidt efter lidt til dejen er smidig og ikke alt for klistret. Jeg brugte selvfølgelig min kenwood til at ælte dejen, men håndkraft virker skam også…

Hæver 30 minutter tildækket.

Slå dejen sammen og del den i 20 stykker og tril dem til boller.

Efterhæver på bageplade tildækket i 30 minutter.

Pensl med æg og bag dem ca. 20-25 minutter ved 160 grader varmluft.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply