Brunch og morgenmad/ Brød og boller

Gulerodsboller med kerner

Gulerodsboller med kerner

Dejlige luftige og lækre gulerodsboller med kerner.

Jeg plejer ofte at bage dobbelt portion af de her lækre gulerodsboller med kerner. Så får jeg fryseren fyldt op med hjemmebag. Det er lækkert lige at tage en bolle op og varme til morgenmad, eller til et par sultne drenge der kommer hjem fra skole. Ja eller hvornår man lige har lyst…

Jeg elsker en god ost ovenpå, jeg er mest til en 45% og blød mellemlagret. Men kan også godt lide en lidt stærkere ost. Men da jeg er den eneste i huset der kan lide en stærkere ost, så er det ikke så tit jeg lige har det hjemme. Ovenpå osten kommer jeg tit lidt hjemmelavet marmelade eller gelé, den her æblegelé er dejlig nem at lave.

Portionen giver 20 store boller.

 

Gulerodsboller med kerner

By Berit Serves: 20 stk.

Ingredients

 • 25 gram gær
 • 4 dl vand
 • 1 dl surmælksprodukt
 • ½ dl olivenolie
 • 170 gram revne gulerødder
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl græskarkerner
 • 50 gram havregryn
 • 1 spsk honning
 • ½ tsk salt
 • 100 gram groft speltmel
 • 150 g durummel
 • ca. 500 gram hvedemel
 • 1 æg til pensling

Instructions

1

Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt alt undtagen hvedemelet, rør det godt sammen.

2

Kom noget af hvedemelet i og tilsæt resten lidt efter lidt til dejen er smidig og ikke alt for klistret. 

3

Hæver 30 minutter tildækket.

4

Kom dejen ud på bordet uden at ælte og del den i 20 stykker og tril til boller.

5

Efterhæver på bageplade tildækket i 30 minutter.

6

Pensl med æg og bages ca. 20-25 minutter ved 160 grader varmluft.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply