Hovedretter med kylling og and

Kyllingebryst i stegeso med couscous

Kyllingebryst i stegeso med couscous

Jeg er vild med nemme simreretter i ovnen. Og de her kyllingebryst i stegeso med couscous er en lækker variant til de lidt tungere retter.

Jeg har to tidligere kollegaer som jeg stadig mødes med engang imellem, og det er altid hjemme ved mig det foregår. Her er ingen små børn der render rundt og larmer, i hvert fald ikke hver uge. Vi har mødtes siden 2007 og menuen har altid stået på lasagne med skiftende salater. De er lidt små kræsne (de påstår selvfølgelig selv at de ikke er kræsne… meeeen) og de har bestilt lasagne gang på gang.

Men denne her gang er de blevet voksne og sagde at jeg godt måtte lave noget andet. Nu havde de jo set det lækre mad jeg havde lagt her på bloggen. Eneste krav var at det ikke måtte være fisk eller indmad. Og det der med indmad, det har jeg godt nok heller ikke lært at spise. Tror såmænd heller ikke at jeg nogensinde kommer til det.

Så valget faldt på denne ret, da den står og passer sig selv i ovnen. Så var der god tid til at lave salat imens. Det tager ikke lang tid at forberede det inden det skal i ovnen, så derfor er denne ret også god en hverdag.

En anden lækker simreret i stegeso er gullash, du finder opskriften her.

Portionen passer til 4 personer (hvis der serveres salat og flutes til)

 

Kyllingebryst i stegeso med couscous

By Berit Serves: 4
Prep Time: 30 minutter Total Time: 1,5 time

Ingredients

 • 4 kyllingebryster
 • 2 pakker bacon i skiver
 • 1 pikant flødeost
 • 4 dl fuldkorns couscous
 • 1 rødløg
 • 1 bdt. forårsløg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 rød chili
 • 2 peberfrugter
 • 8 dl hønsebouillon (lavede det med 2 terninger så det smagte lidt kraftigere)
 • 1 spsk salt (til couscous)
 • friskkværnet peber

Instructions

1

Start med at gøre kyllingebryster klar og skær dem igennem på langs og krydr dem med salt og peber.

2

Smør et godt lag pikantost på og vikl bacon rundt om. Der skal bruges 2 skiver pr. stk, da pikantosten skal dækkes sådan rimeligt.

3

Brun dem på begge sider ved høj varme og stil dem til side. Hvis der er bacon tilovers så skær det i mindre stykker og gem det til grønsagerne.

4

Rødløg, forårsløg, hvidløg og chili skæres fint og svitses på en pande sammen med evt. bacon som er tilovers.

5

Skær peberfrugterne i grove stykker.

6

Kom den rå couscous i stegesoen sammen med peberfrugt, de svitsede grønsager sammen med salt og peber og bland det hele sammen.

7

Kog noget vand og opløs hønsebouillon terninger deri. Hæld det over couscous blandingen.

8

Læg kyllingen ovenpå og så skal det i en kold ovn. Tænd på 140 grader og giv det ca. 1,5 time. Jeg skruede op på 200 grader de sidste 15 minutter, da jeg skulle varme et brød samtidig.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply