Salater

Salat med asparges, jordbær og edermamebønner

Salat med asparges, jordbær og edermamebønner

Det var lige lidt tidligt på sæsonen at jeg lavede denne her lækre salat med asparges, jordbær og edermamebønner. Den smagte dejligt, men hen i juni vil der være meget mere smag i både asparges og jordbær.

Det er vigtigt at salaten bliver skyllet godt, jeg er også lidt en hystade med knas i min salat. Jeg kommer koldt vand i en skål og kommer salaten i og tager den derefter op. Så kasserer jeg vandet og skylder sandet ud af skålen og fylder den igen med vand og skyller salaten godt.

Nu er min salat så rigtig godt våd… men så findes der heldigvis salatslynge poser, de er geniale. Det mener producenten også, for på pakningen står genialt produkt… så nu er det bare med at svinge rundt og hælde vandet fra indimellem.

Vi fik denne her lækre salat med asparges, jordbær og edermamebønner til vores bryllup. Hvis du vil forberede salaten dagen i forvejen, så kan du lave næsten alt klar. Det eneste jeg ville vente med, er at skære jordbær i skiver. Det ville jeg gøre på den dag den skal spises.

Hvis du vil have inspiration til flere salater, så kan du finde dem her.

 

Salat med asparges, jordbær og edermamebønner

Ingredients

  • 1 pose feldsalat (min indeholdte 75 gram)
  • 250 gram grønne asparges
  • 300 gram jordbær
  • 150 gram edermamebønner fra frost (også kaldet soyabønner i Rema)
  • 60 gram mandler
  • Dressing:
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt (meget gerne læsøsalt)
  • 1 bundt dild

Instructions

1

Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.

2

Skyl salaten og slyng vandet fra. Alternativt kan et rent viskestykke bruges.

3

Asparges skylles og det nederste stykke brækkes af, og de skæres i mindre stykker.

4

Skyl jordbær og skær dem i skiver.

5

Hak dilden fint og bland med de øvrige ingredienser til dressingen.

6

Bland feldsalat, asparges og edamamebønner med dressingen og kom det på et fad eller i en skål. Kom jordbærskiver på og drys de hakkede mandler over tilsidst.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply