Salater

Salat med asparges, jordbær og edermamebønner

Salat med asparges, jordbær og edermamebønner

Det var lige lidt tidligt på sæsonen at jeg lavede denne salat, den smagte dejligt, men hen i juni vil der være meget mere smag i både asparges og jordbær.

1 pose feldsalat (min indeholdte 75 gram)

250 gram grønne asparges

300 gram jordbær

150 gram edermamebønner fra frost (også kaldet soyabønner i Rema)

60 gram mandler

Dressing:

3 spsk citronsaft

2 spsk rapsolie

1 tsk groft salt (meget gerne læsøsalt)

1 bundt dild

Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.

Det er vigtigt at salaten bliver skyllet godt, jeg er også lidt en hystade med knas i min salat… Jeg kommer koldt vand i en skål og kommer salaten i og tager den derefter op. Så kasserer jeg vandet og skylder sandet ud af skålen og fylder den igen med vand og skyller salaten godt.

Nu er min salat så rigtig godt våd… men så findes der heldigvis salatslynge poser, de er geniale… Det mener producenter også, for på pakningen står genialt produkt… så nu er det bare med at svinge rundt og hælde vandet fra indimellem.

Asparges skylles og det nederste stykke brækkes af, og de skæres i mindre stykker.

Skyl jordbær og skær dem i skiver.

Hak dilden fint og bland med de øvrige ingredienser til dressingen.

Bland feldsalat, asparges og edamamebønner med dressingen og kom det på et fad eller i en skål. Kom jordbærskiver på og drys de hakkede mandler over tilsidst.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply