Uha sådan en mørbradgryde er en god gammel klassiker. Og så kan det jo ikke gå galt, når der både er fløde og bacon i!! Det er en af de retter som jeg er ret vild med.
Vi er ved at tømme lidt ud i fryseren så der kan blive plads til islagkagerne til brylluppet. Så i dag blev det svinemørbrad der blev taget ud. Og vi havde ikke fået mørbradgryde i lang tid.
Jeg plejer ofte at købe svinemørbrad når de er på tilbud. Så kommer der lige et par stykker i fryseren, så vi har dem hjemme når jeg lige får lyst til mørbradgryde. Heldigvis så har vi både en skabsfryser og en mindre kummefryser. Så der er god plads til et lager af kød, frugt, grønt og hjemmebag. Og ikke mindst til rester som kan blive til en nem aftensmad en anden dag. Vi fryser også små portioner ned, så kan der altid suppleres lidt på til vores næsten faste reste dag. Eller buffet som vi så fint præsenterer det for drengene.
En anden god ret med svinemørbrad er denne enebærgryde. Den er inspireret af den klassiske enebærgryde fra Karoline bøgerne. Jeg kan huske at det var stort når der kom en ny bog. Dem har min mor brugt meget…
Mørbradgryde
Ingredients
- 1 svinemørbrad
- 1 løg
- 250 g champignon
- 1 pakke bacon i skiver
- 2½ dl fløde
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 pakke coctailpølser
- 1 spsk paprika
- salt, peber
- maizena til jævning
- becel til stegning
Instructions
1
Mørbraden pudses og skæres i mindre stykker og bacon skæres i mindre stykker.
2
Løg skæres i tern og champignon skæres i halve eller kvarte, alt afhængig af hvor store de er.
3
Start med at svitse løg og bacon i lidt becel sammen med paprika i 3-4 minutter, tilsæt mørbrad i stykker og brun dem.
4
Når de er brunet så tilsættes champignon og de svitses et par minutter.
5
Tilsæt fløde og hakkede tomater og lad det simre i 25 minutter.
6
Tilsæt coctailpølser og lad det simre yderligere 10 minutters tid.
7
Jævnes med maizena og serveres med ris eller kartoffelmos.
Mørbradgryde
Ingredients
- 1 svinemørbrad
- 1 løg
- 250 g champignon
- 1 pakke bacon i skiver
- 2½ dl fløde
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 pakke coctailpølser
- 1 spsk paprika
- salt, peber
- maizena til jævning
- becel til stegning
Instructions
Mørbraden pudses og skæres i mindre stykker og bacon skæres i mindre stykker.
Løg skæres i tern og champignon skæres i halve eller kvarte, alt afhængig af hvor store de er.
Start med at svitse løg og bacon i lidt becel sammen med paprika i 3-4 minutter, tilsæt mørbrad i stykker og brun dem.
Når de er brunet så tilsættes champignon og de svitses et par minutter.
Tilsæt fløde og hakkede tomater og lad det simre i 25 minutter.
Tilsæt coctailpølser og lad det simre yderligere 10 minutters tid.
Jævnes med maizena og serveres med ris eller kartoffelmos.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments