Hovedretter med svinekød

Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder

Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder - ægte mormor mad

De her tarteletter med skinke, ærter og gulerødder smager så meget af min barndom, der fik vi dem ofte hvis der var en rest skinke eller hamburryg.

Så da vi en dag havde en ret stor rest fra en hamburryg, så gik der mormor mad i den. Du kan også sagtens lave det uden en rest skinke eller hamburryg, så bruger du bare skinketern i pakke.

Det gode er også at hvis du har en rest fløde eller madfløde, så bruger du bare det i saucen sammen med mælk. Mængderne for fløde/mælk er svært lige at beregne, det kommer an på hvordan du vil have din sauce i konsistens. Jeg personligt synes at den skal være godt tyk i det når det er tarteletter.

Skulle du have travlt og ikke lige vil bruge et par minutter på at skære gulerødder i små tern, så kan en færdig blanding ærter og gulerødder bruges… meeen jeg anbefaler nu at man selv ordner gulerødderne, det bliver smagen bedre af.

Mener at vi fik omkring 8-10 tarteletter med skinke, ærter og gulerødder ud af denne portion.

Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder - ægte mormor mad

Ingredienser

  • 2 store gulerødder
  • 2 dl ærter
  • 4 tykke skiver hamburryg eller skinke
  • En god klat smør
  • 2 spsk mel
  • 1 bdt persille
  • Mælk/fløde
  • salt og peber
  • Gode tarteletter

Fremgangsmåde

1

Start med at skrælle gulerødderne og skær dem i små tern.

2

Kog gulerødderne i 4 minutter og tilsæt så ærterne og kog dem yderligere 2 minutter.

3

Hæld vandet fra og gem gulerødder og ærter.

4

Smelt smør i en gryde og tilsæt så mel og rør godt rundt, tilsæt derefter mælk eller fløde til saucen har den rette konsistens.

5

Hak persillen og skær skinke eller hamburryg i tern og tilsæt dem i saucen og varm det igennem.

6

Varm tarteletter efter anvisning på pakken.

7

Tilsæt til sidst ærter og gulerødder til saucen og smag til med salt og peber.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instragram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply