Hovedretter med svinekød

Langtidsstegt flæsk

Langtidsstegt flæsk

Nu er stegt flæsk jo nationalretten, og det er også et hit herhjemme. Jeg har lavet det på forskellige måder, på panden, grillen og i ovnen. Men denne her version af langtidsstegt flæsk er bare god!! Og det nemme er, at den nærmest passer sig selv i ovnen.

Vi plejer at servere det med kartofler og persillesauce, og så lidt grønt til. Men man kan sagtens servere det med en lækker salat. Du kunne kigge her efter inspiration.

Et godt tip er at komme staniol i bunden af en bradepande, og så et stykke bagepapir på en rist. Husk at prikke huller i bagepapiret, så fedtet kan komme ned i bradepanden. Hvis man sørger for det, så giver det knap så meget rengøring.

Et andet godt tip er at salte flæsket om morgenen, så det har tid til at trække. Men det bliver også lækkert selvom man først salter når det skal laves.

Jeg plejer at købe mit flæsk i skiver, men man kan selvfølgelig også selv vælge at skære det i skiver.

Sådan her så det ud inden tilberedning:

Det er vigtigt at flæsket ikke ligger ovenpå hinanden.

 

Langtidsstegt flæsk

Af Berit Personer: 2 pers.

Ingredienser

  • 400 gram Stegeflæsk i skiver
  • 2 tsk Salt (jeg bruger en saltkværn)

Fremgangsmåde

1

Hvis muligt så salt dit flæsk i god tid, gerne om morgenen.

2

Fordel flæsk (uden det rører ved hinanden) på en rist over bradepanden i ovnen.

3

Steg det en time ved 100 grader varmluft.

4

Skru op på 225 grader varmluft og giv det yderligere 20 minutter. Hold dog godt øje med flæsket, da alle ovne er forskellige.

5

Og så er det bare at servere med ynglings tilbehøret.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply