Hovedretter med svinekød

Risotto med svampe og chorizo

Risotto med svampe og chorizo

Uha denne risotto blev bare lækker…

jeg har ofte lavet risotto, men denne gang prøvede jeg at komme smør i helt til sidst, og det gjorde den bare endnu lækker.
Denne her er lavet kun på hønsebouillon, men du kan erstatte ca. 1,5 dl af hønsebouillon med hvidvin og starte med at komme det i som væde.
Man skal være over sådan en risotto, så gør dig selv en tjeneste og sørg for at gøre alle ingredienser er hakkede og klar inden du begynder.

Risotto med svampe og chorizo

Personer: 2 personer (altså 2 som ikke spiser så meget igen)

Ingredienser

  • 175 gram risottoris
  • 6-8 dl varm hønsebouillon
  • 300 gram portobellosvampe (eller hvad du ellers lige har af svampe)
  • 50 g chorizo
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 6o gram revet parmesan (friskrevet)
  • 30 gram smør
  • 2-3 spsk hakket persille
  • olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

1

Halvdelen af svampene hakkes groft og den anden halvdel skæres i skiver.

2

Løg og hvidløg hakkes fint.

3

Start med at svitse det hakkede løg og hvidløg i olivenolie et par minutter, tilsæt de hakkede svampe og svits dem med yderligere et par minutter.

4

Tilsæt ris og svits yderligere et par minutter.

5

Så skal hønsebouillon tilsættes lidt efter lidt (ca. det der svarer til en suppe opøser pr. gang), så hvergang risene har optaget det meste af bouillonen tilsættes en ny skefuld. Fortsæt med det indtil risene er møre, dvs. ca. 15 minutter.

6

Skær chorizo i tykke skiver og halver dem og svits dem sammen med de skiveskårne svampe.

7

Når risene er færdigkogte tilsættes smør, parmesan, persille og de stegte svampe og chorizo.

8

Og så skal risottoen serveres...

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply