Pasta og pizzaretter

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Jeg siger det bare… den her opskrift på spaghetti carbonara er ikke fedtfattig, men det smager rigtig godt. Og den kan helt klart leve op den den ægte vare som man får serveret i Italien!

Her er i huset har vi mindst en dreng som er vild med spaghetti carbonara. Og han har godkendt min version.

Og så tager det ingen tid at lave, og det er jo en fordel på en travl hverdag…

Jeg er faktisk ret glad for pasta retter, men indtil nu er der ikke mange af dem på bloggen. Det må jeg hellere se om jeg ikke kan lave om på. En af mine andre favoritter er one pot pasta med chorizo, du kan finde opskrifter lige her.

Opskriften rækker til 3 voksne

 

Spaghetti carbonara

By Berit Serves: 3-4 personer

Ingredients

  • 2 pakker bacon (og brug lige den gode bacon)
  • 2½ dl fløde
  • ca. 1 dl mælk (kan skam også erstattes med fløde)
  • 4 æggeblommer eller 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram parmesanost
  • 500 gram spaghetti (her blev brugt fuldkorns)

Instructions

1

Start med at sætte vand over til at koge spaghettien i, og kog den al dente.

2

Skær eller klip baconen i mindre stykker og steg det sprødt på en pande (sauterpande kan anbefales) sammen med presset hvidløg.

3

Tilsæt fløden og lad det simre ved svag varme et øjeblik. Derefter tilsættes æggeblommer.

4

Parmesanosten rives fint og tilsættes, nu kan konsistensen godt blive lidt tyk, så tilsæt mælk (eller fløde) til saucen har den rette konsistens.

5

Bland den kogte spaghetti med saucen og så er det klar til servering.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply