Pasta/pizzaretter

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Jeg siger det bare… den her opskrift er ikke fedtfattig, men det smager rigtig godt… Og den kan helt klart leve op den den ægte vare som man får serveret i Italien!

Og så tager det ingen tid at lave, og det er jo en fordel på en travl hverdag…

Opskriften rækker til 3 voksne

2 pakker bacon (og brug lige den gode bacon)

2½ dl fløde

ca. 1 dl mælk (kan skam også erstattes med fløde)

4 æggeblommer eller 2 bægre pasteuriserede æggeblommer

3 fed hvidløg

100 gram parmesanost

500 gram spaghetti (her blev brugt fuldkorns)

Start med at sætte vand over til at koge spaghettien i, og kog den al dente.

Skær eller klip baconen i mindre stykker og steg det sprødt på en pande (sauterpande kan anbefales) sammen med presset hvidløg.

Tilsæt fløden og lad det simre ved svag varme et øjeblik. Derefter tilsættes æggeblommer.

Parmesanosten rives fint og tilsættes, nu kan konsistensen godt blive lidt tyk, så tilsæt mælk (eller fløde) til saucen har den rette konsistens.

Bland den kogte spaghetti med saucen og så er det klar til servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply