Brød og boller/ Madpakker/ Småretter og snack

Sundere pølsehorn

Sundere pølsehorn

Ja altså hvis man kan kalde pølsehorn sunde, nu er pølser jo ikke lige det sundeste. Men her i huset vælger vi at bruge lidt sundere dej i stedet for fedtfattige pølser!!

Der blev lige bagt en stor portion af de her sundere pølsehorn til fryseren. Så kan drengene få dem med i madpakken. Ja okay skal da ikke kunne afvise at jeg lige prøvesmagte et par stykker inden de kom i fryseren.

Jeg plejer normalt at trille små pølser af dej og sno dem rundt om pølserne, men så bliver de ret store. Ønsket fra madpakkesmøreren (og nej det er ikke mig) var pølsehorn der var knap så store. Og sød som jeg er, så opfylder jeg selvfølgelig hans ønske.

Hvis du vil lave andre snacks til madpakken, kan jeg anbefale de her pizzasnegle.

Denne portion på sundere pølsehorn giver 24 stk.

Sundere pølsehorn

By Berit Serves: 24 stk

Ingredients

 • 50 g gær
 • 1 dl mælk
 • 1 dl surmælksprodukt
 • 1 æg
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 3/4 dl rapsolie
 • 100 g groft speltmel (eller andet groft meltype)
 • ca. 300 g hvedemel
 • 12 pølser
 • evt. sesamfrø til pynt

Instructions

1

Opløs gæren i lun mælk, her luner jeg det altid i en kop i mikroovnen, så går det nemlig stærkt.

2

Tilsæt alle de andre ingredienser og ælt dejen i røremaskinen. Først et par minutter på laveste hastighed og så øg hastigheden efterhånden. Der skal køres ca. 2-3 minutter på hver hastighed. Dejen er æltet færdig når den er 27-28 grader. Måles nemt med infrarød termometer.

3

Men selvfølgelig kan dejen sagtens æltes med hænderne på gammeldags facon. Jeg har bare været på bagekursus og lært et par fif til hvordan de kan blive en tand bedre.

4

Hæver tildækket med plastik i en skål en times tid. Jeg klipper bare en 8 liters frysepose op, så passer den nemlig også til pladerne.

5

Kom det varmeste vand fra vandhanen i en kande og kom pølserne i og lad dem lune 10 minutters tid. Så er de ikke helt kolde når de rulles ind i dejen, og dejen hæver bedre.

6

Del pølserne i 2, så du har 24 stk.

7

Del dejen i 3 og start med at rulle den ene ud i en cirkel... ja eller noget der minder om en cirkel, her kommer det sig ikke så nøje.

8

Skær 8 trekanter og læg en pølse på den brede ende og rul dem sammen.

9

Og fortsæt med de to næste klumper dej...

10

Hvis du ønsker sesamfrø på dine pølsehorn, så skal de pensles med lidt vand og så drysses med sesamfrø.

11

Efterhæver tildækket med plastik på en bageplade i 30 minutter.

12

Bages 12 minutter ved 230 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply