Forretter/ Tapas

Ostevandbakkelser og små fyldte chilier

Ostevandbakkelser og små fyldte chilier

Har to veninder der bliver vældig fornærmede hvis ikke jeg serverer disse to ting når de kommer og besøger mig… Og i går var de for at bytte julegaver og selvom jeg havde sagt at det var til kaffetid og vi skulle have småkager, så blev de noget stramme i betrækket over at jeg ikke havde tænkt mig at servere vandbakkelser og fyldte chilier, så turde dælme ikke andet… ellers ville de bare sidde og brokke sig hele eftermiddagen!! De påstår selvfølgelig at det kunne de aldrig finde på og at de aldrig bliver fornærmede…. meeeen dem som kender dem ved bedre.

Må sige at de altid er en succes at servere for gæster. Og så er det også rimelig nemt at lave… der skal bare lige lidt armkræfter til at røre i vandbakkelsesdejen.

Opskriften på ostevandbakkelser har jeg fra bogen krudtugler og kanelsnegle.

Små chilier:

Et glas små chilier

200 g flødeost naturel

Jeg køber de her chilier, har indtil videre kun fundet dem i en butik i Haderslev, og det er Meny.

Hæld chili i en sigte og lad dem dryppe af. Tag en lille smule af væden fra og rør den sammen med flødeosten.

Kom flødeosten i en sprøjteform (en frysepose kan sagtens bruges) klip et lille hul i spidsen og fyld osten i chilier.

Ostevandbakkelser:

ca. 25-30 stk.

100 g smør

2½ dl vand

150 g mel

4 æg

1 knsp paprika

salt, peber

150 g emmentaler i små tern

Kog smør og vand op i en gryde, tilsæt melet under kraftig omrøring, indtil dejen slipper gryden.

Jeg bruger et piskeris til at piske melet med, men når jeg skal til at piske æggene i dejen, så bruger jeg en træ grydeske, da jeg synes den er meget bedre til den meget seje dej.

Tag gryden af blusset og pisk et æg i ad gangen til dejen bliver sej og klæbrig. Dejen skal se sådan ud efter hvert æg er pisket i.

Tilsæt salt, peber, paprika og emmentaler.

Kom bagepapir på en bageplade og sæt små klatter på størrelse med en valnød. Bages i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Jeg har så fundet ud af at det har en stor betydning hvilken slags mel man bruger… jeg plejer at købe det billige mel, men her i december har der været tilbud på gluten flour mel og det brugte jeg til mine vandbakkelser.

Jeg plejer altid at fylde en plade uden at de hæver fuldstændig op… men hold da op de hævede og voksede sammen og blev ikke særlig pæne at se på, men heldigvis var smagen stadig god. Så hvis du bruger den gode mel, så brug mere end en plade og lidt mindre klatter.

Tip: Dejen kan laves flere timer i forvejen og stå i gryden indtil.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply