Forretter/ Småretter og snack/ Tapas

Ostevandbakkelser og små fyldte chilier

Ostevandbakkelser og små fyldte chilier

Advarsel!! Hvis du først har serveret ostevandbakkelser og små fyldte chilier til dine gæster, så kommer du til at lave dem igen og igen. Har to veninder der bliver vældig fornærmede hvis ikke jeg serverer disse to ting når de kommer og besøger mig.

Og i går var de for at bytte julegaver og selvom jeg havde sagt at det var til kaffetid og vi skulle have småkager, så blev de noget stramme i betrækket over at jeg ikke havde tænkt mig at servere ostevandbakkelser og små fyldte chilier. Så turde dælme ikke andet, ellers ville de bare sidde og brokke sig hele eftermiddagen!! De påstår selvfølgelig at det kunne de aldrig finde på og at de aldrig bliver fornærmede…. meeeen dem som kender dem ved bedre.

Må sige at de altid er en succes at servere for gæster. Og så er det også rimelig nemt at lave, der skal bare lige lidt armkræfter til at røre i vandbakkelsesdejen. Og jeg må jo indrømme at mine vandbakkelser er blevet mere luftige efter Klaus har overtaget tjansen med at piske æg i dejen. Det kom sig af at jeg havde en tennisalbue og ikke selv kunne. Og siden dengang er den opgave uddelegeret.

Jeg køber de her chilier, og har indtil videre kun fundet dem i en butik i Haderslev, og det er Meny. Nu har vi jo et drivhus, så kunne godt selv tænke mig at dyrke dem og sylte dem. Så hvis nogen af jer er eksperter i chili og ved hvilke jeg skal bruge, så sig endelig til!!

Sådan fyldes chilier nemmest.

 

Dejen skal se sådan ud efter hvert æg er pisket i.

Der bliver ca. 25-30 stk. ostevandbakkelser ud af en portion (en bageplade). Som en forret passer portionen til 8-10 personer.

Tip:

Dejen kan laves flere timer i forvejen og stå i gryden indtil.

 

Ostevandbakkelser og små fyldte chilier

Ingredients

 • Små chilier:
 • Et glas små chilier
 • 200 g flødeost naturel
 • Ostevandbakkelser:
 • 100 g smør
 • 2½ dl vand
 • 150 g mel
 • 4 æg
 • 1/2 tsk paprika
 • salt, peber
 • 150 g emmentaler i små tern

Instructions

1

Små chilier:

2

Hæld chili i en sigte og lad dem dryppe af. Tag en lille smule af væden fra og rør den sammen med flødeosten.

3

Kom flødeosten i en sprøjtepose og klip et lille hul i spidsen og fyld osten i chilier.

4

Ostevandbakkelser:

5

Kog smør og vand op i en gryde, tilsæt melet under kraftig omrøring, indtil dejen slipper gryden.

6

Jeg bruger et piskeris til at piske melet med, men når jeg skal til at piske æggene i dejen, så bruger jeg en træ grydeske, da jeg synes den er meget bedre til den meget seje dej.

7

Tag gryden af blusset og pisk et æg i ad gangen til dejen bliver sej og klæbrig.

8

Tilsæt salt, peber, paprika og emmentaler.

9

Kom bagepapir på en bageplade og sæt små klatter på størrelse med en valnød.

10

Bages i ca. 25 minutter ved 200 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply