Forretter/ Frokostbordet

Spinatvafler med stenbiderrogn

Spinatvafler med stenbiderrogn

Når det er sæson for stenbiderrogn, så er det bare med at slå sig løs. Ja altså så meget man lige har råd til, for det er ikke det billigste at købe. Men modsat, så bruger man ikke så meget, og stenbiderrogn smager bare så lækkert. Her får i opskriften på spinatvafler med stenbiderrogn.

Egentlig er retten faktisk rimelig sund, dog er der brugt creme fraiche 38% i dressingen. Selvfølgelig kan man godt bruge en lidt mere fedtfattig version. Men lige her, der ville jeg ikke vælge den sundere version.

Jeg fik 11 spinatvafler ud af denne portion. Men hvis du er bedre end mig til at dosere, så de fylder formen helt ud, så bliver der lidt færre. Ja altså nu lyver jeg faktisk, jeg fik 9 spinatvafler og 2 stk smuldrede!! Det var jo fordi jeg ikke lige kunne vente med at kigge til den første portion. Jeg kunne heller ikke huske hvor lang tid de skulle have, derfor kom jeg til at åbne lidt for meget for mit vaffeljern. Så hvis du bare holder nallerne væk, og ikke åbner før de er færdige efter 4 minutter, så skulle der være en chance for at du får vafler af hele dejen.

Hvis du elsker forretter lige så meget som mig, så kan du finder mere inspiration her.

Spinatvafler med stenbiderrogn

By Berit Serves: 10

Ingredients

 • Spinatvafler:
 • 200 gram frisk spinat
 • 3 æg
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl mælk
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • Dressing:
 • 2 dl creme fraiche
 • 1 citron
 • 1 tsk god flagesalt
 • 2 spsk finthakket rødløg
 • Derudover:
 • ca. 250 gram stenbiderrogn
 • ærteskud
 • smør eller becel til stegning

Instructions

1

Start med at skylle spinaten og kom den i en blender sammen med de øvrige ingredienser til vaflerne.

2

Blend indtil der ikke er flere spinat klumper i, stil dejen i køleskabet i 20 minutter.

3

I mellemtiden kan du lave dressingen.

4

Riv skallen af citronen og pisk det sammen med creme fraiche til det bliver luftigt.

5

Kom 2 spsk citronsaft, rødløg og salt i og smag det til.

6

Når dit vaffeljern er varmt, kommes lidt fedtstof i og så kommes dej i og lad dem bage i ca. 4 minutter. Hvor meget dej du skal komme i, må du eksperimentere lidt med, det kommer an på hvor stort dit vaffeljern er.

7

Anretning:

8

Kom 1-2 spsk dressing på en vaffel, 1,5 spsk stenbiderrogn ovenpå og pynt med ærteskud og evt. lidt ekstra hakket rødløg.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply