Forretter/ Frokostbordet/ Tapas

Lakserilette

Lakserilette

Denne her lækre lakserilette fik vi til vores julefrokost, og den smager rigtig lækkert.

Den var dejlig nem at lave, og det er jo skønt når man som mig har lidt svært ved at styre mig med antal retter til den årlige julefrokost med familien hos os…

Du kan også sagtens bruge den til andre ting. Den kunne være lækker som forret med flutes til, du kunne evt. bruge min opskrift på helt almindelige flutes.

Jeg kunne også finde på at lave den til en tapas aften. Hvis, så ville jeg måske riste noget rugbrød og lave små hapsere. En anden mulighed var at komme lidt i nogen små blade julesalat.

Og så vil lakseriletten også være fantastisk i en sandwich til madpakken eller skovturen, og især i mine dejlige luftige sandwichboller.

Jeg har valgt at bruge creme fraiche 38% i opskriften, men den kan selvfølgelig skiftes ud med en mere fedtfattig version. Jeg synes bare at creme fraiche 38% giver en god smag og konsistens.

Laksen jeg brugte var “naturel”, men det ville også være lækkert at bruge varianten med hvidløg eller peber. Man kan også variere ved at komme kapers i, og noget finthakket dild.

Lakseriletten kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Lakserilette

Ingredienser

  • 2 stykker varmrøget laks "naturel"
  • 125 gram creme fraiche 38%
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 1/2 spsk citronsaft
  • 2 spsk hakket purløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Jeg brugte en gaffel til at få fordelt laksen med, så der ikke er for store stykker.

2

Bland de øvrige ingredienser og kom laksen i og rør rundt...

3

Smag til med salt, peber og citronsaft.

4

Ja så er den klar til servering.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply