Brød og boller/ Madpakker

Lækre luftige og rustikke sandwichboller med mask

Lækre luftige og rustikke sandwichboller med mask

Hvis du kender nogen som selv brygger øl, så kan jeg varmt anbefale at bage med mask, som er “affaldsprodukt” når øllen er brygget færdig. Min tidligere kollega har inspireret mig denne opskrift på lækre luftige og rustikke sandwichboller med mask som er perfekte til madpakker, jeg har kun lavet et par enkelte småjusteringer.

Som fyld til sandwichbollerne kan jeg varmt anbefale bl.a. lakserilette eller tunmousse.

De hæver temmelig meget op og er meget luftige, til gengæld kan man roligt sige at udseendet er rustikt!!!

De er fryseegnede, så det er nemt lige at tø op dem op når de skal bruges. Når jeg bager udelukkende til at fryse, så tilføjer jeg lidt “frost” til dejen, men det kan sagtens undværes. Frost er et bageenzym som jeg har lært at bruge på et bagekursus.

Et lille tip, hvis du bruger en røremaskine til at ælte dejen, så behøver gæren ikke være opløst inden du tilsætter de øvrige ingredienser, dejen skal ælte et godt stykke tid, så gæren skal nok nå at blive opløst. Dog skal vand og gær blandes først.

Et andet lille tip er at lade dejen hæve under plastik, så bevares fugtigheden. Jeg tager altid en 8 liters frysepose og klipper op, så passer den nemlig også til en bageplade.

Denne opskrift giver enten 16 meget store sandwichboller, eller man vælge at gøre nogen af dem lidt mindre. Afhængig af hvad man lige skal bruge dem til.

Sidst jeg bagte blev det til 16 boller og 9 sandwichboller.

 

Lækre luftige og rustikke sandwichboller med mask

Ingredients

 • 150 gram mask
 • 200 gram durummel
 • 100 gram fuldkorns hvedemel
 • 250 gram fuldkorns speltmel
 • ca. 700 gram hvedemel
 • 40 gram frost (kan sagtens undværes)
 • 60 gram sukker
 • 2 tsk salt
 • 7 dl vand
 • 1 dl olie (jeg brugte rapsolie)
 • 100 gram gær (ja du har læst rigtigt)
 • 2 æg
 • Æg til pensling

Instructions

1

Opløs gær i lunkent vand.

2

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold dog lidt af hvedemelet tilbage) og ælt dejen indtil den er 27-28 grader, juster med det resterende hvedemel indtil dejen slipper skålen.

3

Hæves under plastik et lunt sted i 40 minutter.

4

Formes til sandwichbrød eller boller og dækkes igen af plastik og efterhæver i 30 minutter.

5

Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 minutter ved 200 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Pia Brunhede
  17. november 2021 at 17:48

  Kan man måske fryse masken fryses?
  Har nemlig mulighed for at få noget

  • Reply
   admin
   17. november 2021 at 18:59

   Hej Pia, jo du kan sagtens fryse det. Det har jeg gjort, så delte jeg det op i portioner så det passede til en portion boller. Hvor er du heldig, jeg har ikke haft noget mask i lang tid. Mange hilsner Berit

  Leave a Reply