Brød og boller

Nemme flutes med rugmel

Nemme flutes med rugmel

De her nemme flutes med rugmel tager ikke lang tid at lave, det kan sagtens nås en hverdag efter arbejde. Og så er de faktisk også rimelig sunde af flutes og være…

Vi er jo igang med projekt tøm fryseren.

Der skal være plads til desserterne til brylluppet.

Jeg fandt en frossen mou tomatsuppe (ja her køber vi også nogen gange færdigretter og springer let over) og en 1/4 pose kød- og melboller. Tænkte at det skulle være aftensmaden. Især efter en weekend hvor jeg fik bagt 15 flutes og smidt i min bedstemors fryser. Derefter en tur til Langeland med overnatning. I dag kom vi hjem kl. 14 og skulle lige have sendt drengene hen til deres mor.

Så tænkte jeg at den stod på afslapning. Men Klaus gik igang nede ved lysthuset så det kan blive fint inden den store dag som jo skal holdes i haven og med mig der laver maden. Og så skulle jeg lige ud og kigge på hvad han lavede. Pludselig var jeg igang med at kultivere og få visne krydderurter hevet op så der er plads til nye. Fik soigneret dem som havde overlevet og ordnet yderligere 5 højbede… jo jo. Samtidig med at jeg da også lige fik sat et par maskiner vasketøj over.

Da jeg så kom ind, synes jeg der manglede lidt fyld til maden. Der var da lige en pakke gær i køleskabet. Og da disse her flutes er super nemme og rimelig hurtige at lave. Tja så satte jeg da lige min kære kenwood igang med at ælte lidt dej.

Min flutes form er til 3 flutes og jeg er rigtig glad for den, de bliver nemlig så fine…

Mangler du lige en opskrift på en suppe til at servere med de her lækre nemme flutes med rugmel, så kig her.

Justering:

Efterfølgende har jeg ændret lidt på opskriften og øget mængden af rugmel. Så hvis de er for grove efter din smag, så kan du sagtens komme lidt mindre rugmel i og mere hvedemel.

Nemme flutes med rugmel

By Berit Serves: 3 stk

Ingredients

  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 1½ spsk groft salt
  • 250 gram rugmel
  • ca. 550-600 gram hvedemel

Instructions

1

Start med at opløs gæren i lunken vand, derefter tilsættes salt og rugmel og noget af hvedemelet. Og så er det bare igang med at ælte, og her foregår det som sagt i røremaskine, men god håndkraft kan skam også bruges. Tilsæt mel inden til dejen ikke er klistret mere (skal heller ikke være for tør)

2

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter, jeg bruger altid plastik med et viskestykke over.

3

Del dejen i 3 og form til flutes og lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir eller i en flutes form.

4

Efterhævsr tildækket i 20 minutter.

5

Bages i 15-20 minutter ved 225 grader.

Notes

Husk at ovne varmer forskelligt, så hold altid øje med dit brød i ovnen.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på Facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på Instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Hvis du laver en af mine opskrifter og ligger et billede på Instagram, så bliver jeg glad hvis du tagger mig med @beritsunivers.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply