Brød og boller

Nemme flutes med rugmel

Nemme flutes med rugmel

Vi er jo igang med projekt tøm fryseren… så der kan blive plads til desserterne til brylluppet. Jeg fandt en frossen mou tomatsuppe (ja her køber vi også nogen gange færdigretter og springer let over) og en 1/4 pose kød- og melboller og tænkte at det skulle være aftensmaden, nemt skulle det være efter en weekend hvor jeg fik bagt 15 flutes og smidt i min bedstemors fryser, derefter en tur til Langeland med overnatning, og i dag kom vi hjem kl. 14 og skulle lige have sendt drengene hen til deres mor.

Så tænkte jeg at den stod på afslapning… men Klaus gik igang nede ved lysthuset så det kan blive fint inden den store dag som jo skal holdes i haven og med mig der laver maden. Og så skulle jeg lige ud og kigge på hvad han lavede, og pludselig var jeg igang med at kultivere og få visne krydderurter hevet op så der er plads til nye. Fik soigneret dem som havde overlevet og ordnet yderligere 5 højbede… jo jo. Samtidig med at jeg da også lige fik sat et par maskiner vasketøj over.

Da jeg så kom ind, synes jeg der manglede lidt fyld til maden og jeg havde jo stadig en pakke gær i køleskabet, og disse her flutes er super nemme og rimelig hurtige at lave… så jeg satte da lige min kære kenwood igang med at ælte lidt dej.

Opskriften er til 3 store flutes

50 g gær

5 dl vand

1½ spsk groft salt

125 gram rugmel

ca. 600-800 gram hvedemel

Start med at opløs gæren i lunken vand, derefter tilsættes salt og rugmel og noget af hvedemelet. Og så er det bare igang med at ælte, og her foregår det som sagt i røremaskine, men god håndkraft kan skam også bruges. Tilsæt mel inden til dejen ikke er klistret mere (skal heller ikke være for tør)

Hæver tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Slå dejen ned og del den i 3. Form dem flutes og lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir eller i en flutes form. Min flutes form er til 3 flutes og jeg er rigtig glad for den, de bliver nemlig så fine…

Efterhæver tildækket i 20 minutter.

Bages i 15-20 minutter ved 250 grader.

Men må jo så erkende at mit tøm fryseren projekt fejlede lidt… godt nok kom der en suppe og nogen kød- og melboller ud, meeeen så kom der også lige 2 flutes ind… hmm bedre held næste gang Berit!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply