Kager

Banankage med chokoladekaramel glasur

Banankage med chokoladekaramelglasur

Banankage er en klassiker og de fleste kan lide det. Men altså jeg siger det bare, den her banankage med chokoladekaramel glasur smager ret godt. Så har du bananer liggende i frugtskålen som er ved at blive for modne, så lav denne nemme og velsmagende banankage. Og hvis du bare vil have kage i en fart, så kan man sagtens undvære chokoladekaramel glasuren.

Jeg kommer ofte bananer i fryseren når de er ved at være godt modne og super gode til banankager. Så skræller jeg dem bare inden de kommes i fryseren og så er de klar til at komme i kagen når de er tøet op.

Noget andet du også kan lave med modne bananer, det er bananpandekager. De smager også bare godt. Så der er ingen undskyldning for ikke at få brugt de modne bananer.

Denne portion passer til en springform med en diameter på 24 cm.

Banankage med chokoladekaramel glasur

Ingredienser

  • 5 modne bananer
  • 6 æg
  • 340 gram sukker
  • 4 tsk vanillesukker
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 gram smeltet smør
  • Glausur:
  • 125 gram sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 50 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

1

Æg, sukker og vanillesukker piskes til en luftig æggesnaps.

2

Mel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i sammen med det smeltede smør.

3

Bananerne moses og vendes i.

4

Smør formen godt og bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 minutter ved 175 grader.

5

Lad kagen køle lidt af inden glasuren kommes på.

6

Glasur:

7

Start med at hakke chokoladen fint så den er klar til brug.

8

Smelt sukker i en gryde ved jævn varme indtil det er helt flydende.

9

Tilsæt piskefløde og pisk det godt rundt indtil der ikke er flere klumper, det kan godt tage lidt tid.

10

Tilsæt tilsidst den hakkede chokolade og når det er smeltet, så hældes glasuren over kagen.

11

Lad kagen hvile med glasur mindst en times tid, kom den evt. i køleskabet.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply