Kager

Kringle med marcipan remonce

Kringle med marcipan remonce

Da jeg spurgte Klaus hvilken kage han kunne tænke sig at jeg bagte til hans fødselsdag, så var ønsket en kringle med marcipan i… så det skulle han selvfølgelig have. Jeg har tidligere bagt en, hvor jeg bare foldede dejen ind over remoncen i stedet for at flette den. Men der blev den bare kæmpe stor med alt for meget dej. Så jeg gik igang med at lure på youtube om jeg kunne finde nogen gode fif til at flette dejen, og sandelig om jeg ikke kunne det. Så er faktisk ret stolt over mit første forsøg med at flette en kringle.

Opskriften her bliver til 2 kringler. Jeg forsøger lige at vise med billede hvordan dejen skal skæres når den er rullet ud. Jeg endte med at skære lidt af strimlerne, da de var blevet for lange, og da det er en meget blød dej, så bliver de let lange når man skal flette den. Remoncen skal ikke helt op i toppen, da de første 2 cm dej lige skal ligges ind over remoncen. Og så er det ellers bare at flette dejen skiftevis fra højre og venstre side. Og inden de sidste flettes, skal det nederste stykke dej lige foldes inden over remoncen.

Lad dig ikke skræmme af at opskriften er lidt lang, det tager faktisk ikke så lang tid at lave kringlen, jeg nåede det om formiddagen samtidig med at jeg skulle gøre alle de andre ting klar til fødselsdagen.

Det skal så også siges at jeg er altid er god til at planlægge min tid når vi skal have gæster. Jeg laver f.eks. altid de ting i forvejen som kan laves enten dagen før, eller flere dage før.

Kringle med marcipan remonce

Af Berit
Cooking Time: 30 minutter

Ingredienser

 • Dej:
 • 250 gram smør
 • 50 gram gær
 • 2 dl mælk
 • 2 æg
 • 1 knsp salt
 • ca. 600 gram hvedemel
 • Remonce:
 • 250 gram marcipan
 • 180 gram blødt smør
 • 180 gram sukker
 • 50 gram mandler
 • Pynt:
 • 1 æg
 • 75 gram mandler
 • perlesukker

Fremgangsmåde

1

Kom mælk og smør i en gryde og lad smørret smelte.

2

Når mælk og smør er blevet lillefinger varmt, så opløses gæren deri.

3

Tilsæt æg, salt og det meste af melet.

4

Så skal dejen æltes, enten i hånden eller i køkkenmaskine som jeg plejer.

5

Tilsæt resten af melet indtil du har en dejlig blød dej.

6

Dæk skålen med plastik (jeg klipper altid en 8 liters pose op) og lad dejen hæve i 30 minutter.

7

Mens dejen hæver er det tid til at lave remoncen.

8

Riv marcipanen groft og hak mandlerne groft.

9

Bland det godt sammen med resten af ingredienserne.

10

Når dejen er færdig med at hæve deles den i 2.

11

Rul dejen ud på bordet i en rektankel på ca. 35x25 cm.

12

Skær dejen ud så det ligner et juletræ (se billede) og fordel halvdelen af remoncen på midten.

13

Kom kringlen på en beklædt bageplade.

14

Og så er det i krig med at rulle og fylde kringle nr. 2... og den bliver sikkert flottere end den første (jeg taler af erfaring)

15

Lad kringlerne efterhæve i 30 minutter tildækket med plastik.

16

Gør klar til pyntning, pisk ægget og hak mandlerne fint.

17

Når kringlerne er hævet færdig pensles de med æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker.

18

Bages 30 minutter ved 200 grader.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply