Kager

Gode råd

Gode råd

Gode råd er en gammel sønderjysk småkage, og min bedstemor lavede dem altid. De er også altid en del af det sønderjyske kagebord…

Her i huset er gode råd nok den mest populære småkage, især drengene er vilde med dem.

De er også ret lette at lave, ja altså hvis man har et af de der “gode råd jern” som kan købes ved en isenkrammer. Her i Sønderjylland er det i hvert fald noget man bare kan gå ind og købe.

Det tager bare lidt tid at lave dem, da hver enkelt skal bages ca. 2 minutter, og der er ikke så meget man lige kan nå imens. Men det er ventetiden værd!!

Dejen kan sagtens æltes med hænderne, men jeg bruger altid min røremaskine. Så tager det ingen tid lige at røre den dej sammen. Og den skal ikke hvile eller noget, så det er bare igang med at lave dem…

Når man tager de gode råd ud af jernet er de stadig bløde, så sørg for at ligge dem lige på en rist, ellers bøjer kanterne når de køler af.

Jeg ligger altid dejen lidt længere tilbage end midten, så er det min erfaring at de bliver bedst.

Gode råd

By Berit Serves: 25 stk

Ingredients

  • 500 g mel
  • 250 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 4 æg
  • 1 spsk piskefløde (madlavningsfløde kan også bruges)
  • 1 tsk vanillesukker

Instructions

1

Rør smør og sukker godt sammen.

2

Tilsæt et æg af gangen og tilsæt derefter resten af ingredienserne.

3

Varm gode råd jernet op på max.

4

Kom en spsk dej på jernet og luk det sammen.

5

Jeg presser det altid sammen de første 10 sekunder, og derefter slipper jeg det. Har erfaring med at de bliver for tykke hvis ikke jeg gør det.

6

Bages ca. 2 minutter pr. stk.

7

Kig dog til dem når du har bagt halvdelen, nogen af de sidste får lidt kortere tid ved mig.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply