Kager

Gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller

Klaus har et par gange nævnt om ikke der manglede en opskrift på fastelavnsboller på bloggen… så jeg forstår en pæn hentydning.

I denne weekend er der ingen planer, så der var god tid til at få bagt og hygget.

Jeg har lavet dem med 2 slags fyld så der var noget til enhver smag… problemet er bare, at jeg er til begge slags, ellers måske en lille smule mere til dem med creme i… det er så svært og vælge!

Halvdelen er med en marcipanremonce og mørk chokolade og den anden halvdel med vanillecreme.

Portionen gav 18 fastelavnsboller

Dejen:

50 g gær

1,5 dl mælk

2 spsk sukker

½ tsk kardemomme

½ tsk salt

Kornene fra ½ vanillestang

2 æg

160 g blødt smør

ca. 500 g hvedemel

Vanillecreme:

1 æg

2 spsk sukker

2 dl mælk

1½ spsk hvedemel

Kornene fra ½ vanillestang

Marcipanremonce:

75 g marcipan

75 g blødt smør

75 g sukker

½ tsk vanillepulver

50 g mørk chokolade

Pynt:

50 g mørk chokolade

1 spsk smør

Derudover 1 æg til pensling

Start med at lun mælken og opløs gæren deri, tilsæt sukker, vanillekorn fra vanillestangen, kardemomme, salt og æg og rør det sammen.

Tilsæt smør og derefter melet lidt af gangen og ælt det sammen til dejen er dejlig glat og smidig. Jeg valgte at bruge min røremaskine, så det var jo dejlig let.

Dæk skålen med et viskestykke og lade den hæve lunt i en times tid.

Så skal der gøres klar til fyldet.

Start med vanillecremen.

Kom alle ingredienserne i en lille gryde og bring det til kogepunktet mens du pisker i det. Koges i 5 minutters tid ved jævn varme, samtidig med at du pisker i det.

Kom cremen op i en skål og lad det køle af. Rør af og til rundt i cremen og så er den klar til dejen er færdig med at hæve.

Til marcipanremoncen rives marcipanen groft og røres sammen med det bløde smør, sukker og vanillepulver. Jeg valgte at røre det sammen med elpiskeren med dejkroge.

Chokoladen hakket groft.

Rul dejen ud så den er ca. 30×60 cm, og skær den i firkanter der er 10×10 cm, og som i kan se på billedet, så blev mine ikke helt kvadratiske… og det går udmærket alligevel.

På de 9 af dem kommes en klat vanillecreme på, og på resten fordeles marcipanremoncen og den hakkede chokolade kommes ovenpå.

Fold de 4 hjørner ind over fyldet så de overlapper hinanden, og her kommer så det vigtigste!!! Sørg for at tryk hjørnerne godt sammen, og alle samlingerne, og det er vigtigt du er omhyggeligt. Ellers ligger alt fyldet bare ude på bagepladen når de er færdige, og det ville jo være ret så træls. Her er bunden af på en af mine fastelavnsboller.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve en halv times tid.

Pensles med æg og bages i 14 minutter ved 200 grader.

Afkøles på en rist.

Til pynt hakkes chokoladen og kommes i en gryde sammen med smørret, det smeltes og fordeles på fastelavnsbollerne.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply