Hovedretter med svinekød/ Mad på grillen

Flæskesteg med krydderurter og lime

Flæskesteg med krydderurter og lime

Den nye gasgrill skulle indvies, og jeg havde lyst til en lidt alternativ flæskesteg, da den skulle serveres med perlebygsalat til.

1,5 kilo svinekam

2 spsk groft salt

1 limefrugt

1-2 kviste rosmarin

2 kviste timian + yderligere en håndfuld til foliebakken

4 skalotteløg

3-4 dl vand

Læg stegen i en stegholder og stil den oveni en foliebakke.

Limeskallen rives fint, timian (de 2 kviste) og rosmarin hakkes groft og blandes med groft salt.

Det gnides på stegen og så godt som muligt imellem sværene.

Skær skalotteløgene halvt over og fordel dem i foliebakken sammen med timian. Her hakker jeg ikke timian, men klipper bare af den.

Tilføj vand, og så er den klar til at komme på grillen.

Grilles på inddirekte varme indtil den er 65 grader i midten, vores var dog mere pga. sværene ikke var sprøde på det rette tidspunkt, men derfor var den ikke tør alligevel. Det skulle tage en 1-1,5, men eftersom det var første gang vi brugte vores gasgrill, så fik vi ikke skruet nok op, så det tog 2 timer inden sværene var sprøde, men nøj de var gode!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply