Tortillachips og cheddarost er jo to ingredienser der passer ret godt sammen. Da min kollega fortalte at hun havde lavet de her fyldte kyllingebryster som er vendt i knuste tortillachips og med cheddarost indeni, så måtte det prøves. Jeg er også ret vild med ost inde i ting, både cordon bleu og hakkebøffer med ostefyld.
De smagte rigtig dejligt og var saftige. Og det er bare vigtigt at kylling er saftigt, der er ikke noget værre end sådan en tør omgang kylling. Men jeg synes også det er en balancegang, for jeg vil jo heller ikke have at den er rå. Jeg har dog knækket koden hvis vi skal have kyllingebryst uden noget fyldt. Så laver vi den i vores sous vide, opskriften kan du finde lige her.
Drengene var også med på den, selvom de ikke var meget for at jeg skulle “ofre” tortillachips…
Har nu lavet de her fyldte kyllingebryster indtil flere gange, og det bliver nemmere for hver gang. Nu sørger jeg altid for at banke dem godt tynde. Så er de meget nemmere at rulle sammen med fyldet, og der er ingen der får hysteriske anfald… Ikke at det ligger til mig at få hysteriske anfald over mad som ikke lige vil som mig…
Fyldte kyllingebryster
Ingredients
- 4 kyllingebryster
- 8 skiver cheddarost (eller jedi ost som det hedder herhjemme)
- salt, peber
- mel
- æg
- ca. 1 pose tortillachips
Instructions
Start med at skær kyllingebrysterne igennem på langs, så hvert bryst bliver til 2 schnitzler som er halvt så tykke, bank dem så tynde som muligt.
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber på indersiden, rul en skive cheddar sammen og rul den ind i kyllingebrystet. Så det bliver sådan gordon bleu agtigt...
Stil 3 dybe tallerkner frem og kom mel krydret med salt og peber i den første, sammenpisket æg i den næste og knuste tortillachips i den sidste. Jeg knuste chipsene i en minihakker.
Vend de fyldte kyllingebryster i melet først, så i ægget og til sidst i tortillachips, Kommes på en bageplade med bagepapir.
Så skal de i ovnen ved 200 grader i 25 minutter...
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments