Hovedretter med oksekød/ Mad på grillen

Fyldte hakkebøffer

Fyldte hakkebøffer

Endnu en opskrift med hakket oksekød… Det er så nemt at variere, og så smager det godt.

Disse lækre hakkebøffer kaldes også beer can burgers, og man kan faktisk få sådan en smart dims til at lave dem i. Og på trods af at jeg ikke gerne går ned på udstyr i mit køkken, så har jeg ikke sådan en… så jeg måtte bruge et vandglas, og det fungerede også ganske fint.

Efter jeg postede denne opskrift, så har jeg fået en “dims” til at lave beer can burgers med… men jeg ved faktisk ikke hvad jeg synes er mest let, måske de var nemmere at få lukket med dimsen, men modsat så hang kødet også lidt fast. Så du kan sagtens leve uden dimsen!! he he

Fyldet kan varieres efter hvad køleskabet gemmer på af grønsager, dog skal det hakkes fint og ikke fylde alt for meget.

Denne portion bliver til 4 bøffer

 

 

Og som i måske kan se på billedet, så havde jeg ikke været helt så god til at få den ene lukket helt. Men vi slap heldigvis for fyld ud over det hele…

 

Fyldte hakkebøffer

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 spsk worchestersauce
  • salt og peber
  • ½ bundt forårsløg
  • ½ peberfrugt
  • Revet cheddarost, ca. 1-2 spsk pr. bøf

Fremgangsmåde

1

Rør det hakkede oksekød med worchestersauce, salt og peber, det skal røres godt sammen.

2

Hak forårsløg og peberfrugt fint.

3

Del først farsen op i 4 dele, og tag så ca. 1/3 del fra ved hver del (det er til låget)

4

Så kommer vi til det sjove, at få dem formet så fyldet kan være deri... kom helt til at tænke på da jeg var barn og lavede små skåle i ler til formning... thø hø

5

Jeg brugte et glas til at få dem formet.

6

Start med at komme lidt ost i bunden, derefter forårsløg og peberfrugt, og til sidst lidt mere revet ost. Det skal ikke fyldes helt op til kanten, så er det nemlig meget nemmere at få dem samlet til hele bøffer.

7

Så skal der laves låg til de små hakkebanditter... det kød du tog fra skal formes så store og flade som muligt.

8

Låget ligges over hakkebøffen og så er det med at få dem samlet forsigtigt uden at der er huller og fyldet flyder ud under tilberedning. Det er faktisk ikke så slemt som det lyder... du leger bare at det er en snebold du skal forme...

9

Og så er de klar til at blive stegt på panden eller på grillen... her kom de på grillen. Tror vi gav vores omkring 5-7 minutter på hver side.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Bagte kartofler på grillen - Berits univers
    22. april 2018 at 15:57

    […] Som kød fik vi spareribs og fyldte hakkebøffer. […]

  • Leave a Reply