Hovedretter med kylling/and/ Mad på grillen

Marineret kylling

Marineret kylling

Jeg er jo så heldig at jeg skal giftes pinselørdag, og vi holder brylluppet hjemme på terrassen i telt, og jeg har bestemt mig for selv at lave maden.

Så jeg har lige et par opskrifter jeg lige skal have gennemtjekket inden, så jeg ved lige nøjagtig hvor meget jeg skal bruge til festen. Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave mad til 50 personer før, men jeg har lavet til 20 personer i mit lille køkken i lejligheden.Så tænkte at når nu jeg har fået et stort køkken og god hjælp i Klaus, så tør jeg godt lave maden selv. Det er bare et spørgsmål om god planlægning og det som kan laves i forvejen kommer i fryseren.

På selve dagen får vi en til at stå ved grillen i et par timer og jeg har en kollega der er en haj til at servere og holde styr på køkkenet som også kommer, og det bliver helt nede på jorden med plastiktallerkener og plastikglas. Vi har jo begge været gift før, så derfor vil vi bare have en hyggelig og uformel grillfest. Nu har jeg jo også fået den store grill til jul, så den kan sagtens rumme det der skal grilles.

I går skulle vi så lige prøve marinerede kyllingebryster og de blev rigtig lækre…

Vi grillede 3 kyllingebryster, men marinaden kan sagtens række til 5-6 kyllingebryster.

3 kyllingebryster

2 tsk dijonsennep

2 spsk flydende honning

1 dl olivenolie

1 citron (fintrevet skal og saften)

2 spsk hakket persille

salt og peber

Start med at gå kyllingen efter og puds fedtet af, derefter skæres de igennem på langs. Bland ingredienserne til marinaden og bland det sammen med kødet i en plastikpose.

Skal ligge og marinere mindst 4 timer i køleskabet.

Grilles ca. 5 minutter på hver side.

Kan også steges på panden eller i ovnen. I ovnen skal de have ca. 25-30 minutter ved 200 grader.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply