Hovedretter med kylling og and/ Mad på grillen

Marineret kylling

Marineret kylling

Jeg er jo så heldig at jeg skal giftes pinselørdag, og vi holder brylluppet hjemme på terrassen i telt. Jeg har bestemt mig for selv at lave maden. Og en del af menuen er marineret kylling.

Så jeg har lige et par opskrifter jeg lige skal have gennemtjekket inden, så jeg ved lige nøjagtig hvor meget jeg skal bruge til festen. Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave mad til 50 personer før, men jeg har lavet til 20 personer i mit lille køkken i lejligheden.Så tænkte at når nu jeg har fået et stort køkken og god hjælp i Klaus, så tør jeg godt lave maden selv.

Det er bare et spørgsmål om god planlægning og det som kan laves i forvejen kommer i fryseren.

På selve dagen får vi en til at stå ved grillen i et par timer og jeg har en kollega der er en haj til at servere og holde styr på køkkenet som også kommer, og det bliver helt nede på jorden med plastiktallerkener og plastikglas. Vi har jo begge været gift før, så derfor vil vi bare have en hyggelig og uformel grillfest. Nu har jeg jo også fået den store grill til jul, så den kan sagtens rumme det der skal grilles.

I går skulle vi så lige prøve marineret kylling og de blev rigtig lækre. Man kan sagtens marinere dem dagen før, for at spare tid på selve dagen.

Vi grillede 3 kyllingebryster, men marinaden kan sagtens række til 5-6 kyllingebryster.

En lille note her efter brylluppet. Der var mad nok, faktisk mere end rigeligt, tror vi kunne have bespist 100 personer. Men sådan er det jo når man lige laver alle muligt småting. Så det vil jeg tænke over en anden gang, hvis det bliver aktuelt at lave mad til så mange.

Marineret kylling

Ingredienser

  • 5-6 kyllingebryster
  • Marinade:
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 dl olivenolie
  • 1 citron (fintrevet skal og saften)
  • 2 spsk hakket persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Start med at gå kyllingen efter og puds fedtet af, derefter skæres de igennem på langs.

2

Bland ingredienserne til marinaden og bland det sammen med kødet i en plastikpose.

3

Skal ligge og marinere mindst 4 timer i køleskabet.

4

Grilles ca. 5 minutter på den ene side og derefter 2-3 minutter på den anden side.

5

Kan også steges på panden eller i ovnen. I ovnen skal de have ca. 25-30 minutter ved 200 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply