Kager

Kakaosnitter

Kakaosnitter

Kakaosnitter er vist det korrekte navn på denne kage. Men på arbejdet hedder det den gode kage, og i mine notater hedder den Mariannes kage. Jeg smagte den nemlig første gang da min kollega havde bagt til os. Men uanset hvad den kaldes, så smager den rigtig godt, og er nem at lave…

Udseendet vinder den dog ikke mange priser på, men pyt når smagen er rigtig god! Som i jo nok kan se i mine kageopskrifter, så er jeg ikke den store pynte haj. Men jeg bliver bedre og bedre, men kommer aldrig til at lave super flotte kager.

Du kan sagtens bruge købt hindbærmarmelade i opskriften. Men hvis du har lyst til hjemmelavet hindbærmarmelade, så kan du finde opskriften her.

Jeg påstår vist ofte her på bloggen at det er nemt at lave, og det er jo skønt når det er nemt. Det er jo ikke altid tiden er der til at bruge mange timer på mad eller kage. Det elsker jeg skam også, men i hverdagen skal det gå lidt hurtigere.

Portionen på de her kakaosnitter passer til en lille bradepande på ca. 20×30 cm

Kakaosnitter er fryseegnet, så bare bag en stor portion når du er igang. Skær dem ud og så i fryser. Så kan de nemt tø op hvis der kommer gæster.

Kakaosnitter

Ingredienser

  • Mørdejsbund:
  • 140 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 225 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 æggeblommer
  • Kokosmasse:
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 spsk kakao
  • 100 g kokosmel
  • Derudover 3 spsk hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

1

Bland ingredienserne sammen til mørdejen, jeg brugte håndmikseren med dejkroge til at starte med og samlede til sidst dejen med hænderne.

2

Beklæd bradepanden med bagepapir og fordel dejen deri. Jeg valgte at trykke dejen ud så den fyldte hele bunden. den kan sikkert også rulles ud, men jeg synes det er lige så nemt bare at trykke den.

3

Fordel hindbærmarmeladen ovenpå mørdejen

4

Pisk ingredienserne til kokosmassen sammen og fordel det over marmeladen.

5

Kom kagen i ovnen og bag den i 25 minutter ved 210 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Berit
    16. oktober 2019 at 14:10

    Alt for meget bagepulver. Se andre opskrifter. Jeg fik en ødelagt kage 🙁

  • Reply
    admin
    28. oktober 2019 at 15:34

    Hej, det er jeg ked af at du har fået en ødelagt kage.
    Jeg har bagt kagen ofte og altid fået et godt resultat. Jeg har lige selv igen prøvet at bage kagen lige nøjagtig efter opskriften og den blev lige som den plejer.
    Hvad gjorde at den var ødelagt?
    Mvh Berit

  • Leave a Reply