Kager

Chokolademuffins

Chokolademuffins

Disse her chokolademuffins er rigtig lækre og så er de også fryseegnede. Og det er jo ikke helt dårligt lige at kunne gå i fryseren og tage et par muffins op hvis der kommer uventede gæster. Ja eller hvis man bliver lidt lækkersulten!

Andre kager der er fryseegnede er f.eks. ølkage og kanelsnegle.

Jeg bruger altid en fast muffinsform hvor jeg kommer mine papirsforme ned i, så er formen meget nemmere at rengøre. Og det er også altid rart med lidt papir rundt om. Man kan selvfølgelig også bare komme dem i papirsforme uden at stille dem i en fast form, men så bliver de knap så flotte. På billedet nedenunder kan du se forskellen på om de har stået i en fast form, eller direkte på en bageplade.

Der er også den mulighed at man kan bruge forme af lidt mere hård pap. Så behøver man ikke sætte dem i en fast form. Jeg må jo nok indrømme at jeg har måske en enkelt eller to forskellige slags forme…

Det bliver til ca. 15 stk. chokolademuffins.

 

Chokolademuffins

Af Berit Personer: 15 stk

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 35 gram kakaopulver
  • 1 tsk natron
  • 100 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 2½ dl surmælksprodukt
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 100 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

1

Start med at smelte smørret og lad det køle lidt af. Derefter blandes mælk, surmælksprodukt og æg i.

2

I en anden skål blandes mel, kakaopulver, natron og sukker.

3

Chokoladen hakkes groft og blandes i de tørre ingredienser.

4

Bland de to skåle sammen og fordel dejen i muffinsforme ca. 2/3 del op.

5

Bages ca. 20 minutter ved 190 grader.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply