Kager

Chokolademuffins

Chokolademuffins

Disse her chokolademuffins er rigtig lækre og så er de også fryseegnede. Og det er jo ikke helt dårligt lige at kunne gå i fryseren og tage et par muffins op hvis der kommer uventede gæster… eller hvis man bliver lidt lækkersulten!

Jeg bruger altid en fast muffinsform hvor jeg kommer mine papirsforme ned i, så er formen meget nemmere at rengøre. Og det er også altid rart med lidt papir rundt om. Man kan selvfølgelig også bare komme dem i papirsforme uden at stille dem i en fast form, men så bliver de knap så flotte. På billedet nedenunder kan du se forskellen på om de har stået i en fast form, eller direkte på en bageplade.

Portionen er til ca. 15 stk.

 

Chokolademuffins

Af Berit Personer: 15 stk

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 35 gram kakaopulver
  • 1 tsk natron
  • 100 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 2½ dl surmælksprodukt
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 100 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

1

Start med at smelte smørret og lad det køle lidt af. Derefter blandes mælk, surmælksprodukt og æg i.

2

I en anden skål blandes mel, kakaopulver, natron og sukker.

3

Chokoladen hakkes groft og blandes i de tørre ingredienser.

4

Bland de to skåle sammen og fordel dejen i muffinsforme ca. 2/3 del op.

5

Bages ca. 20 minutter ved 190 grader.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply