Brunch

Små tærter med bacon og æg

Små tærter med bacon og æg

Disse her små tærter er lækre til en brunch, det gode er at tærtedejen kan laves dagen før og rulles ud, så det kun er at komme fyldet i næste morgen. Det sparer en del tid.

Og man kan selvfølgelig også købe en færdig tærtedej og bruge det i stedet for og spare endnu mere tid.

Jeg vil anbefale at bruge en fast muffinform, men tænker da at man også kan bruge silikoneforme, hvis man har lidt mere tålmodighed end mig…

Denne portion er til 6 stk.

Tærtedej:

3 dl mel

100 gram koldt smør

2 spsk vand

Fyld:

3 tsk dijonsennep

1 pakke bacon i skiver

6 æg (ikke alt hviden skal bruges)

6 tsk hakket timian

6 spsk revet cheddar ost

Friskkværnet peber

Til tærtedejen skæres smør i små stykker og det samles med mel og vand, det nemmeste er at komme det i en foodprocessor og så tager det ingen tid. Lad dejen hvile i køleskabet mindst en halv times tid.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord og stikkes ud i cirkler på ca. 13 cm i diameter, jeg ruller kun den ene vej, så jeg ikke kommer op og slås med dejen…. Dejen kan med fordel løsnes fra bordet med en flad palet.

Muffinformen smøres og beklædes med dejen som trykkes godt rundt, skær evt. kanten af.

Hertil kan man så lave det aftenen inden hvis det er… og i så fald så skal formen dækkes  til og kommes på køl.

Til fyldet starter du med at skære bacon i mindre stykker og steger det helt sprødt og lader det dryppe af på køkkenrulle.

Kom en ½ tsk dijonsennep i bunden af hver tærte og fordel den lidt (jeg brugte en bagepensel til det) og drys 1 tsk frisk hakket timian over.

Så kommer der lidt pillearbejde hvor man skal sørge for at æggeblommerne ikke går i stykker. Del æg i blomme og hvide en af gangen, og kom forsigtigt en blomme ned i hver tærte. Derefter fyldes der op med æggehvide så de er 2/3 del fyldt.

Kom friskkværnet peber på og slut af med revet cheddarost, 1 spsk til hver tærte.

Så er de klar til at komme i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply