Brunch og morgenmad

Små tærter med bacon og æg

Små tærter med bacon og æg

Disse her små tærter med bacon og æg er lækre til en brunch, det gode er at tærtedejen kan laves dagen før og rulles ud. Så det kun er at komme fyldet i næste morgen. Det sparer en del tid. For sådan en fummelfinger som jeg er nogen gange, så kan det godt tage lidt tid at komme dejen i formen.

Og man kan selvfølgelig også købe en færdig tærtedej og bruge det i stedet for og spare endnu mere tid.

Jeg har serveret dem for en veninde som var til min fødselsdag. Jeg serverede også bananpandekager og koldhævede boller til. Der var også hjemmelavet æblegele på bordet, som både blev brugt til bollerne og bananpandekagerne.

Jeg vil anbefale at bruge en fast muffinform. Men tænker da at man også kan bruge silikoneforme, hvis man har lidt mere tålmodighed end mig…

Denne portion er til 6 stk.

Små tærter med bacon og æg

 

Denne her opskrift har jeg redigeret lidt i, da det var en af de første opskrifter på bloggen. Der var også et billede på som var knap så godt… som der også er en der så pænt har kommenteret på. Heldigvis så udvikler jeg mig hele tiden med at skrive indlæg og tage billeder. Jeg er aldrig rigtig blevet helt gode venner med mit spejlreflekskamera, og har nu købt en Iphone 12 pro. Og efter jeg har fået den så er det en leg at tage billeder.

Små tærter med bacon og æg

By Berit Serves: 6 personer

Ingredients

 • Tærtedej:
 • 3 dl mel
 • 100 gram koldt smør
 • 2 spsk vand
 • Fyld:
 • 3 tsk dijonsennep
 • 1 pakke bacon i skiver
 • 6 æg (ikke alt hviden skal bruges)
 • 6 tsk hakket timian
 • 6 spsk revet cheddar ost
 • Friskkværnet peber

Instructions

1

Til tærtedejen skæres smør i små stykker og det samles med mel og vand, det nemmeste er at komme det i en foodprocessor og så tager det ingen tid.

2

Lad dejen hvile i køleskabet mindst en halv times tid.

3

Dejen rulles ud på et meldrysset bord og stikkes ud i cirkler på ca. 13 cm i diameter. Dejen kan med fordel løsnes fra bordet med en flad palet.

4

Muffinformen smøres og beklædes med dejen som trykkes godt rundt, sørg for at skære lidt dej fra i kanten så den er helt glat med formen.

5

Hertil kan man så lave det aftenen inden hvis det er... og i så fald så skal formen dækkes  til og kommes på køl.

6

Til fyldet starter du med at stege bacon sprødt og lader det dryppe af på køkkenrulle, derefter skæres det i mindre stykker.

7

Kom en ½ tsk dijonsennep i bunden af hver tærte og fordel den lidt (jeg brugte en bagepensel til det) og drys 1 tsk frisk hakket timian over.

8

Kom bacon i tærterne og lav en lille fordybning i midten til æggeblommen.

9

Del æg i blomme og hvide en af gangen, og kom forsigtigt en blomme ned i hver tærte.

10

Derefter fyldes der op med æggehvide så de er 2/3 del fyldt.

11

Kom friskkværnet peber på og slut af med revet cheddarost, 1 spsk til hver tærte.

12

Så er de klar til at komme i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.

13

Serveres lune.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Larsen
  24. september 2019 at 10:44

  Seriøst ? Det ligner noget fra en børnehave

  • Reply
   admin
   24. september 2019 at 17:48

   Smiler… ja jeg har udviklet mig noget siden jeg tog det billede for 2,5 år siden 😉 skal nok snart lave dem igen så du kan få noget pænt at kigge på 🙂

  Leave a Reply