Brunch og morgenmad/ Brød og boller

Koldhævede boller

Koldhævede boller

De her lækre koldhævede boller tager ingen tid at røre sammen og næste morgen går det også hurtigt. De smager super godt, dog er de bedst den dag er bagt. Ja altså med mindre du lige kommer dem på brødristeren, så kan de sagtens spises i flere dage. Det har jeg i hvert fald gjort med stort velbehag.

Her i juledagene er det hyggeligt at stå op og på ingen tid servere nybagte boller. Eller hvis man som mig, vil bage boller til sine kolleger. Jeg bagte en dobbelt portion, og de var temmelig varme da jeg pakkede dem ned i en brødkurv med viskestykke over og ned i en termo picnickurv. Jeg skulle nok ikke have lukket den til, for det skabte kondens og bollerne blev bløde… så det var lige et lille tip til hvad man ikke skal gøre.

Koldhævede boller har det med at blive lidt flade. Men jeg sørgede for at gøre dem så høje som muligt da jeg kom dem på pladen, og som i kan se på billedet, så lykkedes det ret godt.

Denne portion bliver til ca. 10-12 boller

Hvis du vil lave lidt grovere boller, så er de kan de her koldhævede kerneboller også varmt anbefales.

Koldhævede boller

Af Berit Personer: 10-12 stk

Ingredienser

  • 5 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 5 dl hvedemel
  • 4 dl groft speltmel
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

1

Om aftenen:

2

Gær og vand kommes i en skål og gæren opløses.

3

Tilsæt groft speltmel, havregryn og salt og rør rundt. Tilsæt hvedemelet, kom dog ikke det hele i på en gang. Dejen skal være til at røre i, men ikke være flydende og det justeres med de sidste hvedemel.

4

Kom witawrap over skålen og stil den i køleskabet.

5

Næste morgen:

6

Ovnen tændes på max varmluft, ved mig er det 300 grader. Sæt bollerne på en bageplade med en spiseske og pensl med vand.

7

Når ovnen er varm skrues der ned på 225 grader og bollerne bages 15-20 minutter.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply