Brød og boller

Koldhævede boller

Koldhævede boller

Her i juledagene er det hyggeligt at stå op og på ingen tid servere nybagte boller. Eller hvis man som mig, vil bage boller til sine kolleger. Jeg bagte en dobbelt portion, og de var temmelig varme da jeg pakkede dem ned i en brødkurv med viskestykke over og ned i en termo picnickurv. Jeg skulle nok ikke have lukket den til, for det skabte kondens og bollerne blev bløde… så det var lige et lille tip til hvad man ikke skal gøre.

De er nemme at lave og smager lækkert. Dog er de bedst den dag de er bagt…

ca. 10-12 boller

5 dl koldt vand

20 g gær

4 dl hvedemel

5 dl grahamsmel

1 dl havregryn

1 tsk salt

Om aftenen:

Gær og vand kommes i en skål og gæren opløses.

Tilsæt grahamsmel, havregryn og salt og rør rundt. Tilsæt hvedemelet, kom dog ikke det hele i på en gang. Dejen skal være til at røre i, men ikke være flydende og det justeres med de sidste hvedemel.

Kom witawrap over skålen og stil den i køleskabet.

Næste morgen:

Ovnen tændes på max varmluft, ved mig er det 300 grader. Sæt bollerne på en bageplade med en spiseske og pensl med vand.

Når ovnen er varm skrues der ned på 225 grader og bollerne bages 15-20 minutter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply