Frokostbordet/ Jul

Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Min mor har altid lavet de klassiske retter til vores julefrokost, heldigvis har jeg lært at lave de fleste inden hun døde.

Selvom jeg jo ikke selv synes jeg er ret gammel, så vil jeg også bare helst have de helt traditionelle og klassiske retter til julefrokost og uden alle mulige nye smags varianter.

De her sild har altid været en fast ret til vores julefrokost, og vi får altid æggesalat ovenpå.

Stegte sild i eddike hører skam ikke kun julefrokost til, de bliver også altid lavet hvis vi holder påskefrokost. Ja og man jo også bare lave dem hele året og servere til frokostbordet.

De er nemme at lave, og skal gerne laves 3-4 dage inden, så de kan trække godt i lagen, men det er jo en smagssag, det er bare sådan vi godt kan lide dem i vores familie.

Jeg køber mine sild på frost og denne portion er lavet af en pakke.

De kan holde sagtens holde sig 1-2 uger i køleskabet.

Stegte sild i eddike

Ingredienser

  • 7 sildefileter
  • 2 dl rugmel
  • salt og peber
  • smør eller becel til stegning
  • 1 rødløg i ringe
  • Lage:
  • 2 dl eddike
  • 1,5 dl vand
  • 50 g sukker
  • 6-8 peberkorn
  • 3 laurbærblade

Fremgangsmåde

1

Jeg starter med at klippe finnerne af sildefileterne, og derefter deler jeg dem, så det bliver til 2 halve fileter.

2

Bland 2 dl rugmel med salt og peber og vend fileterne i det. Et lille tip, kom mel, salt og peber i en pose, og derefter fileterne og ryst posen.

3

Steg fileterne i rigelige mængder smør eller becel på begge sider indtil de er gyldne og gennemstegte.

4

Læg dem i et fad og fordel løgringene over dem.

5

Bland ingredienserne til lagen i en gryde og lad det koge op. Hæld den varme lage i fadet og så stilles sildebasserne i køleskabet, hvor de står og hygger sig inden de skal spises.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply