Frokostbordet/ Jul

Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Vi nærmer os jul og den årlige julefrokost i familien, og i år er det os der ligger hus til. Og ingen julefrokost uden stegte sild i eddike…

Det er nemt at lave, og skal lave 3-4 dage inden, så de kan trække godt i lagen.

Jeg køber mine sild på frost og denne portion er lavet af en pakke.

7 sildefileter

2 dl rugmel

salt, og peber

becel til stegning

1 løg i ringe

Lage:

2 dl eddike

1,5 dl vand

50 g sukker

6-8 peberkorn

3 laurbærblade

Jeg starter med at klippe finnerne af sildefileterne, og derefter deler jeg dem, så det bliver til 2 halve fileter.

Bland 2 dl rugmel med salt og peber og vend fileterne i det. Et lille tip, kom mel, salt og peber i en pose, og derefter fileterne og ryst posen.

Steg fileterne i godt med becel på begge sider indtil de er gyldne og gennemstegte.

Læg dem i et fad og fordel løgringene over dem.

Bland ingredienserne til lagen i en gryde og lad det koge op. Hæld den varme lage over sild og løg og så stilles de i køleskabet til de skal bruges.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply