Hovedretter med fisk

Klassiske fiskefrikadeller

Klassiske fiskefrikadeller

Her får i opskriften på helt klassiske fiskefrikadeller. Dem har jeg lavet tidligere og billedet trængte til en update. Igen var det et af mine gamle opslag, som jeg så har fået finpudset lidt.

Det er så skønt når børn bliver større og knap så kræsne. Kan se at da jeg oprindeligt lavede de her klassiske fiskefrikadeller, der var det ikke et hit ved drengene. Men jeg ved at de godt kan lide dem nu.

Og hvis der bliver lidt fiskefrikadeller til overs, så er de gode på et stykke brød til frokost.

Jeg har tidligere brugt min foodprocessor til at lave farsen. Men nu har jeg jo været sød ved mig selv og købt en thermomixer. Så denne gang brugte jeg den til at lave farsen.

Du kan vælge at køre klassisk med kartofler og persillesauce til fiskefrikadellerne. I dag fik vi kartofler lavet i actifry og råkost til.

Du kan sagtens komme lidt krydderurter i fiskefrikadellerne, eller blande noget andet fisk i, fx. laks.

 

Klassiske fiskefrikadeller

By Berit Serves: 4 pers.

Ingredients

  • 500 g torskefileter
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 løg
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk rasp

Instructions

1

Løget skæres i grove stykker og hakkes i foodprocessor.

2

Gå torskefileterne efter for ben, skær dem i mindre stykker og kom dem op i foodprocessor og hak dem fint.

3

Tilsæt mel, rasp, æg og salt og rør til en fars.

4

Lad farsen hvile i køleskabet i en halv times tid.

5

Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i flydende becel, jeg gav dem ca. 15 minutter.

Notes

Hvis du laver din fars på thermomixer, så skærer du bare løget i halve og kører det 10 sek ved hastighed 6. Tilsæt resten af ingredienserne og kør det på hastighed 4-5 indtil farsen er rørt sammen.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply