Forretter/ Hovedretter med fisk/ Tapas/ Tilbehør

Rodfrugtrøsti med laks

Rodfrugtrøsti med laks

Vi fik de her lækre og sunde rodfrugtrøsti med laks til aftensmad.

Men man kan sagtens vælge kun at servere en enkelt som forret, eller lave dem mindre og servere dem som en del af en tapas menu. Man kan også undvære laksen og servere dem som tilbehør til aftensmad og med noget andet kød.

Du kunne f.eks. lave de her lækre marinerede kyllingebryster.

De er utroligt lette at lave, smager skønt og så er de jo propfyldt af lækre grønsager. Jeg har valgt kun at komme lidt kartofler i. Jeg forsøger nemlig at skære ned på kulhydraterne, og få lidt flere grønsager i stedet for.

De ser lidt røde ud, så man skulle tro at de nærmest kun er lavet af rødbeder. Men jeg har ca. lige meget i af grønsagerne, rødbederne farver bare det hele når det bliver blandet. De er også rigtig gode til at få tømt køleskabet for diverse rodfrugter, også dem som er begyndt at blive lidt kedelige.

Lige den dag jeg tog billedet bestod de lækre rodfrugtrøsti af rødbeder, søde kartofler, pastinak og lidt almindelige kartofler, men du kan bruge lige hvad du har lyst til at rodfrugter.

Et godt tip når grønsagerne skal blandes sammen med de øvrige ingredienser, er at tage en stor skål, gummihandsker på (hvis der er brugt rødbeder) og så bare blande det godt sammen med klør fem.

Det kunne også være en fordel at klemmevæden ud af grønsagerne inden de blandes med de øvrige ingredienser, men det fik jeg ikke gjort. Og det fungerede fint at jeg lige klemte væden ud da jeg formede dem.

Jeg valgte at lade dem fylde en god håndfuld, men de bliver lidt mere sprøde når man laver dem mindre. Jeg kan så godt lide dem, når de er sprøde i kanten og bløde i midten, og til det passer en god håndfuld.

 

Rodfrugtrøsti med laks

Af Berit
Forberedelsestid: 20-30 minutter Cooking Time: 35 minutter

Ingredienser

  • Laks i skiver
  • Røsti:
  • 1 kg rensede rodfrugter (heraf var 150 gram almindelige kartofler)
  • 2 dl hakket persille
  • 3 æg
  • 4 spsk mel
  • 1 hakket løg
  • salt og peber
  • Dressing:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 stort bundt dild finthakket
  • salt og peber
  • lidt citronsaft

Fremgangsmåde

1

Start med at rive alle grønsagerne, og det gøres nemmest på en maskine.

2

Kom dem i en stor skål og bland sammen med hakket persille, æg, mel, løg, salt og peber.

3

Tag en god håndfuld og klem væden ud og læg den på en bageplade med bagepapir.

4

Kom dem i en varm ovn 200 grader varmluft.

5

Bag dem først i 15 minutter på den ene side og derefter 20 minutter på den anden side.

6

Bland ingredienserne til dressingen.

7

Når røsti er færdig, så kommer der en god skive laks ovenpå og så noget dilddressing og så er de klar til servering.

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instragram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    VenterPaaVinBlog
    24. september 2019 at 10:50

    Rösti og laks er bare et match made in heaven.

    • Reply
      admin
      24. september 2019 at 17:50

      Det er så lækkert 🙂

    Leave a Reply