Tilbehør

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille er en lækker grønsags simreret som passer godt til både fisk, kød eller fjerkræ, vi har bl.a. fået det sammen med frisk pasta og noget kylling. Men man kan sagtens springe den friske pasta over og få en lidt sundere version.

Når man skal lave det skal man lige igang med aftensmaden i lidt god tid, da den gode smag kommer ved at den simrer et godt stykke tid.

Jeg valgte at bruge friske tomater som jeg lige havde plukket i drivhuset. Men som alternativ så kan man sagtens vælge at bruge flåede tomater på dåse.

Hvis du bruger friske tomater, så skal de lige flåes inden, ellers er der de små trevler af skind som er ret trælse at spise.

Det er faktisk ret nemt selv at flå tomater. Skær et lille kryds i bunden af tomaterne (modsat stilken) og kom dem i en gryde med kogende vand (vandet skal dække tomaterne) og så skal de bare ligge et kort øjeblik i vandet indtil man kan se at skindet løsner sig. Kom dem i en skål med koldt vand, og så tages skindet lige så nemt af med en kniv.

Sådan her ser det færdige resultat ud:

Opskriften på ratatouille passer til en sauterpande, men kan selvfølgelig også sagtens laves i en gryde. Jeg er bare kæmpe fan af at bruge min sauterpande til alt muligt…

Ratatouille

Af Berit
Forberedelsestid: 20-30 minutter Cooking Time: 1 time

Ingredienser

  • 2 løg
  • 1 stort fed hvidløg (et feds) eller 3 almindelige fed
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 peberfrugter
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 4-5 tomater
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Start med at ordne grønsagerne (tomater kan vente)

2

Hak løg og hvidløg, løgene grove tern og hvidløg fint.

3

Skær peberfrugter, squash og aubergine i grove tern.

4

Start med at svitse løg i olivenolie i 5 minutters tid uden at de får farve.

5

Tilføj derefter hvidløg, peberfrugter, squash og aubergine og lad det simre i 40 minutter.

6

Imens flåes tomaterne og skæres i grove tern.

7

Tilføj tomater og lad det simre yderligere 10-15 minutter.

8

Smag til med salt og peber og servér.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instragram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply