Tapas/ Tilbehør

Karamelliserede rødløg

Karamelliserede rødløg

For en del år siden fik jeg et lille bitte glas med karamelliserede rødløg af min veninde Diana, som hun havde købt til mig. Uha de smagte godt… efterfølgende har jeg selv lavet det flere gange.

Det gode ved løgene er, at de kan spises både lune og kolde. Jeg bruger dem ofte til tapas, men de er også lækre som fyld i en burger eller bare som tilbehør til aftensmaden. De kan holde sig et godt stykke tid i køleskabet. Ja altså hvis ikke de når at blive spist inden.

Så lav endelig en god stor portion! De tager også lidt tid at lave. Men det gode er, at de næsten bare passer sig selv i panden. Man skal bare lige forbi og røre lidt rundt engang imellem. Så inden du ser dig om har du en portion lækre karamelliserede rødløg.

Brug en stor gryde eller sauterpande, da løgene til at starte med fylder en hel masse…

Karamelliserede rødløg

Ingredients

  • 500 gram rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 gram muscovado sukker
  • 70 ml rødvinseddike
  • salt og peber

Instructions

1

Skær rødløg i skiver og steg dem i olivenolie ved svag varme i 25-30 minutter så de bliver bløde, men ikke brune.

2

Tilsæt muscovadosukker og rødvinseddike og lad det stå og simre ved jævn varme i 30-40 minutter indtil væden er reduceret og det blevet til en tyk karamel masse.

3

Smag til med salt og peber.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply