Tapas/ Tilbehør

Karamelliserede rødløg

Karamelliserede rødløg

For en del år siden fik jeg et lille bitte glas med karamelliserede rødløg af min veninde Diana, som hun havde købt til mig. Uha de smagte godt… efterfølgende har jeg selv lavet det flere gange.

Det gode ved løgene er at de kan spises både lune og kolde, jeg bruger dem ofte til tapas, men de er også lækre som fyld i en burger eller bare som tilbehør til aftensmaden. De kan holde sig et godt stykke tid i køleskabet (hvis altså de når det inden de bliver spist)

Så lav endelig en god stor portion!

Brug en stor gryde eller sauterpande, da løgene til at starte med fylder en hel masse…

Karamelliserede rødløg

Ingredienser

  • 500 gram rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 gram muscovado sukker
  • 70 ml rødvinseddike
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Skær rødløg i skiver og steg dem i olivenolie ved svag varme i 25-30 minutter så de bliver bløde, men ikke brune.

2

Tilsæt muscovadosukker og rødvinseddike og lad det stå og simre ved jævn varme i 30-40 minutter indtil væden er reduceret og det blevet til en tyk karamel masse.

3

Smag til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply