Hovedretter med kylling og and/ Mad på grillen/ Madpakker/ Tapas

Kyllingespyd med barbecue

Kyllingespyd med barbecue

Hjemmelavede kyllingespyd med barbecue smager bare så meget bedre, og så er de dejlige nemme at lave. Og så er de altid et hit ved børnene, vi bruger dem ofte hvis vi laver buffet.

De kan også spises kolde. De er fx. gode at komme i madpakken, til en picnic eller til at tage med til fællesspisning i børnehave og skole. Vi lavede en god portion og spiste nogen af dem til aftensmad sammen med quinoa tabouleh. Dagen efter havde Klaus resten med til et arrangement i drengenes skole.

I den her version har jeg brugt en barbecue sauce som marinade.

Kyllingen tager bestemt ingen skade af at ligge i marinaden i en halv til hel times tid. Men man kan også sagtens bare blande det rundt og så komme dem i ovnen eller på grillen med det samme. Og hvis du har god tid, så kan du sagtens marinere dem flere timer inden.

Hvis kyllingen skal på grillen, så skal spydene gerne ligge i vand i et par timer inden. Så der ikke går ild i spydene. Ja altså hvis du bruger træspyd…

Det er lidt forskelligt om jeg kommer kyllingen på spydene i mindre stykker, eller om jeg kommer et langt stykke på. Det er lidt ligesom humøret er den dag.

 

Kyllingespyd med barbecue

Ingredients

  • 4-6 kyllingebryster
  • 2 spsk rapsolie
  • 100 gram ketchup
  • 1½ spsk æblecider eddike
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 spsk brun farin
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Instructions

1

Marinaden:

2

Pres hvidløget og bland det sammen med de øvrige ingredienser.

3

Kog barbecuesaucen op og lad den simre et par minutter indtil den brune farin er opløst.

4

Puds kyllingen og skær kyllingebrystet i mindre stykker. Du kan også skære hvert kyllingebryst i 2-3 stykker på langs.

5

Bland kyllingestykkerne med marinaden i en frysepose og bland det godt rundt.

6

Hvis muligt, lad dem marinere i 30-60 minutter.

7

Fordel kyllingestykker på spyd og grill 3-4 minutter på hver side på direkte varme.

8

De kan også tilberedes 20-25 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Hvis så ligges de på en bageplade med bagepapir.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply