Hovedretter med kylling og and/ Mad på grillen

Kyllingespyd med barbecue

Kyllingespyd med barbecue

Hjemmelavede kyllingespyd smager bare så meget bedre, og så er de dejlige nemme at lave.

De kan også spises kolde og er fx. gode at komme i madpakken, til en picnic eller til at tage med til fællesspisning i børnehave og skole. Vi lavede en god portion og spiste nogen af dem til aftensmad sammen med quinoa tabouleh, og så havde Klaus resten med til et arrangement i drengenes skole.

I den her version har jeg brugt en barbecue sauce som marinade.

Kyllingen tager bestemt ingen skade af at ligge i marinaden i en halv til hel times tid, men man kan også sagtens bare blande det rundt og så komme dem i ovnen eller på grillen med det samme.

Hvis kyllingen skal på grillen, så skal spydene gerne ligge i vand i et par timer inden så der ikke går ild i spydene. Ja altså hvis du bruger træspyd…

 

Kyllingespyd med barbecue

Ingredienser

  • 4-6 kyllingebryster
  • 2 spsk rapsolie
  • 100 gram ketchup
  • 1½ spsk æblecider eddike
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 spsk brun farin
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Marinaden:

2

Pres hvidløget og bland det sammen med de øvrige ingredienser.

3

Kog barbecuesaucen op og lad den simre et par minutter indtil den brune farin er opløst.

4

Puds kyllingen og skær hvert kyllingebryst i 2-3 stykker på langs.

5

Bland kyllingestykkerne med marinaden i en frysepose og bland det godt rundt.

6

Hvis muligt, lad dem marinere i 30-60 minutter.

7

Kom et stykke kylling på hvert spyd og lig dem på en bageplade med bagepapir.

8

Tilberedes 20-25 minutter ved 200 grader.

9

Hvis de skal grilles skal de have 3-4 minutter på hver side på direkte varme.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Quinoa tabouleh med tomater, agurk og forårsløg - Berits univers
    25. juni 2019 at 19:34

    […] Vi spiste den her lækre tabouleh sammen med barbecue marinerede kyllingespyd. […]

  • Leave a Reply