Hovedretter med kylling og and/ Mad på grillen/ Madpakker/ Tapas

Kyllingespyd med barbecue

Kyllingespyd med barbecue

Hjemmelavede kyllingespyd med barbecue smager bare så meget bedre, og så er de dejlige nemme at lave.

De kan også spises kolde og er fx. gode at komme i madpakken, til en picnic eller til at tage med til fællesspisning i børnehave og skole. Vi lavede en god portion og spiste nogen af dem til aftensmad sammen med quinoa tabouleh, og så havde Klaus resten med til et arrangement i drengenes skole.

I den her version har jeg brugt en barbecue sauce som marinade.

Kyllingen tager bestemt ingen skade af at ligge i marinaden i en halv til hel times tid, men man kan også sagtens bare blande det rundt og så komme dem i ovnen eller på grillen med det samme.

Hvis kyllingen skal på grillen, så skal spydene gerne ligge i vand i et par timer inden så der ikke går ild i spydene. Ja altså hvis du bruger træspyd…

 

Kyllingespyd med barbecue

Ingredienser

  • 4-6 kyllingebryster
  • 2 spsk rapsolie
  • 100 gram ketchup
  • 1½ spsk æblecider eddike
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 spsk brun farin
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Marinaden:

2

Pres hvidløget og bland det sammen med de øvrige ingredienser.

3

Kog barbecuesaucen op og lad den simre et par minutter indtil den brune farin er opløst.

4

Puds kyllingen og skær hvert kyllingebryst i 2-3 stykker på langs.

5

Bland kyllingestykkerne med marinaden i en frysepose og bland det godt rundt.

6

Hvis muligt, lad dem marinere i 30-60 minutter.

7

Kom et stykke kylling på hvert spyd og lig dem på en bageplade med bagepapir.

8

Tilberedes 20-25 minutter ved 200 grader.

9

Hvis de skal grilles skal de have 3-4 minutter på hver side på direkte varme.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instragram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply