Desserter/ Kager/ Konfekt og søde sager

Temperering af mørk chokolade i mikroovn

Temperering af mørk chokolade i mikroovn

Når chokolade er tempereret, så har det et knæk og det smelter ikke så hurtigt.

Og hvis du laver fyldte chokolader i en fast form, så popper de bare ud når chokoladen er tempereret korrekt. Og jeg vil bare sige… det øjeblik hvor chokoladerne bare falder ud af formen, der er jeg lykkelig og danser rundt i køkkenet!!! Den der følelse når man har sat sig noget for, som er lidt svært og det så bare lykkes… den er fantastisk.

Og efter at have tempereret indtil flere gange nu, så sveder jeg knap så meget og køkkenet er ikke fyldt med chokolade i forkerte temperaturer. Så tag din gode tålmodighed med og koncentrer dig om tempereringen, så skal den nok lykkes.

Jeg tempererer altid i mikroovnen, det fungerer bedst med mig og så tempererer jeg altid mindst 200-300 gram ad gangen, det er lidt nemmere med store portioner. Det gode er nemlig at du kan genbruge chokoladen og temperere den igen, eller også kan du bruge resten i nogen lækre kager.

F.eks. den her lækre brownie som er fyldt med lækre ingredienser…

Det er vigtigt at du bruger en tynd plastikskål, og ikke en margrethe skål, da den vil holde for meget på varmen.

Og så skal du selvfølgelig bruge en god chokolade… Jeg bruger enten callebaut eller valrhona.

2/3 del af chokoladen skal hakkes groft, hvis du bruger callebaut, så er det knapper og dem behøver du ikke hakke.

1/3 del af chokoladen hakkes fint. Her bruger jeg ofte chokolade som jeg har haft tempereret før, da det er lidt nemmere at hakke fint end de små knapper.

Kom 2/3 del af chokoladen i en plastikskål og chokoladen skal smeltes og varmes til den har en temperatur på 45-50 grader (den må endelig ikke komme over 50 grader) Hvis det skulle ske… og jeg taler af erfaring, så fordel den på et stykke bagepapir og lad den køle helt af, og så kan den bruges igen til at temperere en anden dag.

Lad chokoladen varme op i intervaller, først med 30 sekunder og tag skålen ud for hver gang og rør rundt og mål temperaturen. Til sidst er det vigtigt at du kun varmer 5-10 sekunder af gangen.

Når du har opnået en temperatur mellem 45-50 grader, så kommer du den finthakkede chokolade i lidt ad gangen og lader det smelte indtil du opnår en temperatur på 30-32 grader.

Jeg bruger et infrarødt termometer, og det behøver ikke være et fancy et, mit er såmænd bare købt i jem og fix.

Nå ja og så går jeg nu og tager mig sammen til at forsøge at temperere lys og hvis chokolade… det er lidt andre temperaturer og det er vist lidt sværere end mørk chokolade.

Håber du kunne bruge denne vejledning, og kom endelig med kommentarer om det lykkes for dig, og om du ligesom mig lige skulle bruge et par ekstra forsøg inden det sad i skabet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Komtessevafler - Berits univers
    10. juli 2019 at 7:46

    […] Du kan også bare dyppe dem i chokolade der er smeltet uden at tænke på temperering, men jeg synes personligt at det bliver meget bedre når chokoladen er tempereret, se min vejledning her. […]

  • Leave a Reply