Desserter/ Kager/ Konfekt og søde sager

Temperering af mørk chokolade i mikroovn

Temperering af mørk chokolade i mikroovn

Tænk sig… jeg har lavet en guide til temperering af mørk chokolade i mikroovn. Den havde jeg ikke lige set komme for et års tid siden! Håber det også kommer til at lykkes for dig.

Når chokolade er tempereret, så har det et knæk og det smelter ikke så hurtigt.

Og hvis du laver fyldte chokolader i en fast form, så popper de bare ud når chokoladen er tempereret korrekt. Og jeg vil bare sige… det øjeblik hvor chokoladerne bare falder ud af formen. Der er jeg lykkelig og danser rundt i køkkenet!!! Den der følelse når man har sat sig noget for, som er lidt svært og det så bare lykkes… den er fantastisk.

Og efter at have tempereret chokolade indtil flere gange nu, så sveder jeg knap så meget og køkkenet er ikke fyldt med chokolade i forkerte temperaturer. Så tag din gode tålmodighed med og koncentrer dig om tempereringen, så skal den nok lykkes.

Jeg tempererer altid chokolade i mikroovnen, det fungerer bedst med mig. Og så tempererer jeg altid mindst 200-300 gram chokolade ad gangen, det er lidt nemmere med store portioner. Det gode er nemlig at du kan genbruge chokoladen og temperere den igen. Eller du kan bruge resten i nogen lækre kager.

F.eks. den her lækre brownie som er fyldt med lækre ingredienser.

Det er vigtigt at du bruger en tynd plastikskål, og ikke en margrethe skål, da den vil holde for meget på varmen.

Og så skal du selvfølgelig bruge en god chokolade. Jeg bruger enten callebaut eller valrhona.

Sådan gør du:

2/3 del af chokoladen skal hakkes groft. Hvis du bruger callebaut, så er det knapper og dem behøver du ikke hakke.

1/3 del af chokoladen hakkes fint. Her bruger jeg ofte chokolade som jeg har haft tempereret før, da det er lidt nemmere at hakke fint end de små knapper. Jeg kører det i minihakkeren, så er det helt fint og smelter godt.

Kom 2/3 del af chokoladen i en plastikskål og chokoladen skal smeltes og varmes til den har en temperatur på 45-50 grader (den må endelig ikke komme over 50 grader).

Hvis det skulle ske… og jeg taler af erfaring, så fordel den på et stykke bagepapir og lad den køle helt af, og så kan du temperere den igen en anden dag.

Lad chokoladen varme op i intervaller, først med 30 sekunder og tag skålen ud for hver gang og rør rundt og mål temperaturen. Til sidst er det vigtigt at du kun varmer 5-10 sekunder af gangen.

Når du har opnået en temperatur mellem 45-50 grader, så kommer du den finthakkede chokolade i lidt ad gangen og lader det smelte indtil du opnår en temperatur på 30-32 grader.

Jeg bruger et infrarødt termometer, og det behøver ikke være et fancy et, mit er såmænd bare købt i jem og fix.

Nå ja og så går jeg nu og tager mig sammen til at forsøge at temperere lys og hvid chokolade… Det er lidt andre temperaturer og det er vist lidt sværere end mørk chokolade.

Håber du kunne bruge denne vejledning, og kom endelig med kommentarer om det lykkes for dig, Eller om du ligesom mig, lige skulle bruge et par ekstra forsøg inden det sad i skabet.

 

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply