Kager

Æblesnitter

Æblesnitter

Efterår er lig med æbletid. Og jeg er ret vild med kager med æbler, og de her æblesnitter er bare rigtig gode.

Vi har et gammelt æbletræ i vores have som hvert år forsyner os med store lækre madæbler, på trods af at stammen nærmest er helt hul. Så hver gang det blæser, så holder vi vejret og håber på at det ikke vælter. Heldigvis bor vi inde i byen hvor det står rimelig beskyttet. Men nu er huset sat til salg, og jeg må indrømme at jeg kommer til at savne det æbletræ og så vores kæmpe egetræ som står bagerst i haven.

Men hvis vi er så heldige at få det hus vi har skrevet en betinget købsaftale på, så kommer vi ud på landet. Og i den kæmpe have er der masser af frugttræer og frugt buske. Kan næsten ikke vente…

De her lækre æblesnitter kan både spises lune og kolde. Hvis man spiser dem lune, så synes jeg at det er bedst med lidt creme fraiche eller flødeskum til. Men hvis de står i køleskabet og spises kolde, så er det slet ikke nødvendigt at få noget til. De bliver dejligt fløjlsbløde med den skønne midte af æblemos. Når man spiser dem lune, så er overfladen sprød og de minder lidt om en crumble.

Portionen her passer til en form på 20×20 cm. Jeg har et grand cru fad jeg bruger, der er nemlig et fast låg til. Så er det nemt at stille i køleskabet og det kan stables.

Æblesnitter

Ingredienser

  • Æblemos 400 gram:
  • 5-6 store æbler
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 spsk sukker
  • Dejen:
  • 75 gram mel
  • 260 gram havregryn
  • 1/2 tsk fint salt
  • 250 gram smør
  • 120 gram sukker
  • 2 spsk sirup

Fremgangsmåde

1

Start med at lave æblemosen.

2

Skræl æbler og skær dem i mindre stykker (der skal være lidt mere end 400 gram da der fordamper lidt undervejs)

3

Kom dem i en gryde sammen med vand og lad dem simre i 10-15 minutter.

4

Blend dem og kom vanillesukker og sukker i.

5

Stil til side og lav dejen til æblesnitterne.

6

Kom smør, sukker og sirup i en gryde og lad det smelte sammen.

7

Bland mel, havregryn og salt sammen med det smeltede.

8

Smør formen eller kom bagepapir i en form og fordel 3/4 af dejen i fadet.

9

Fordel æblemosen ovenpå og så tilsidst den resterende dej. Jeg synes det øverste lag er nemmest at fordele/smuldre med hænderne i stedet for at bruge en dejskraber.

10

Bages i 30 minutter ved 180 grader varmluft.

Notes

Nu er jeg så heldig at have en thermomixer, og jeg lavede æblemosen på den. Kom æblestykker og vand i maskinen og lad den køre uden målebæger i toppen i 9 min. ved 100 grader. Blendes 20 sekunder på trin 5 og så tilføjes vanillesukker og sukker.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instagram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply