Min mand er ret glad for klejner, så dem laver vi som regel altid sammen når julen den nærmer sig.
Han er den tålmodige, og den lidt mere tekniske. Så det er ofte ham som skærer dem ud i ruder. Det er jeg ikke helt så god til….
Når vi er igang så kører det på samlebånd. Min mand skærer ud, vi former begge to, og så koger jeg dem.
Her nedenunder har jeg forsøgt at tage billeder så det måske kan blive lidt lettere for dig at lave klejner.
Men klejner er jo ikke det eneste der bliver bagt til jul her i huset. Klik her og find inspiration til andre lækre småkager til julen.
Klejner
Ingredients
- 500 g hvedemel
- 180 g smør
- 115 g sukker
- 3 æg
- 1/2 dl fløde
- 1 1/2 tsk kardemomme
- skal fra 2 citroner
- 1 knsp salt
- palmin til kogning
Instructions
1
Rør sukker og smør sammen så det får en blød konsistens.
2
Sigt melet i og tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen.
3
Kom dejen i køleskabet og lad den ligge der en times tid.
4
Rul dejen ud og skær ruder, med et snit i midten og vrid klejnerne.
5
Kog dem i 180 grader varm palmin indtil de er gyldne.
6
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Klejner
Ingredients
- 500 g hvedemel
- 180 g smør
- 115 g sukker
- 3 æg
- 1/2 dl fløde
- 1 1/2 tsk kardemomme
- skal fra 2 citroner
- 1 knsp salt
- palmin til kogning
Instructions
Rør sukker og smør sammen så det får en blød konsistens.
Sigt melet i og tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen.
Kom dejen i køleskabet og lad den ligge der en times tid.
Rul dejen ud og skær ruder, med et snit i midten og vrid klejnerne.
Kog dem i 180 grader varm palmin indtil de er gyldne.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:
Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.
Jeg er også på instagram under profilen beritsunivers, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du bruger @beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.
Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.
No Comments