Kager

Appelsin mazarinkage med chokoladeovertræk

Appelsin mazarinkage med chokoladeovertræk

Det var lørdag… og der kommer den store bagedyst, så jeg blev jo ligesom nødt til at bage en kage. Køkkenet indeholdt et par appelsiner som snart skulle bruges, og marcipan og chokolade er der altid på lager. Så det blev til denne lækre appelsin mazarinkage med chokoladeovertræk.

Det gode er at den ikke bliver tør… vi er nu nået til onsdag og den smager stadig godt. Kan se på mængden som der er tilbage, at jeg nok kun kan tjekke konsistensen indtil torsdag 😉

Kagen er ikke så sød i det, så hvis man er til søde kager, så skal der en smule mere sukker i.

Bagetiden i vores ovn er 1 time, men det kan jo være individuelt, så prøv at tjekke din kage lidt tid inden.

Det kan også betyde noget hvilken størrelse springform du bruger, min var 20 cm i diameter, og så var den også fyldt helt op. Så du kan sagtens bruge en form på 22 cm, og så bage kagen lidt kortere tid.

Har du flere appelsiner der skal bruges, og det er tæt på halloween? Så kan du nemlig også lave de her fæle, men velsmagende heksefingre.

 

Appelsin mazarinkage med chokoladeovertræk

Ingredienser

  • Kagen:
  • 250 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 125 gram marcipan
  • 4 æg
  • 350 gram hvedemel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • Revet skal og saft fra 2 appelsiner
  • Chokoladeovertræk:
  • 1 dl piskefløde
  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde

1

Pisk smør og sukker indtil det er lyst.

2

Riv marcipanen og tilsæt det.

3

Æggene skal tilsættes et af gangen mens du pisker.

4

Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker og sigt det i dejen og rør det godt rundt.

5

Så tilsættes mælk, appesinsaft og fintrevet appelsinskal og det røres til dejen er helt ensartet.

6

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm.

7

Bages i 1 time ved 175 grader.

8

Lad kagen køle af i et kvarters tid og vend den ud på en rist.

9

Den skal køle af inden chokoladeovertræk skal på.

10

Til chokoladeovertrækket hakkes den mørke chokolade.

11

Kom fløden i en lille gryde og lad det koge op, tag det af varmen og kom det hakkede chokolade i.

12

Når chokoladen er smeltet kommes smør i og det skal smelte og det hele røres glat.

13

Fordeles over kagen og så skal den bare stå koldt en times tid inden den skal serveres.

 

Hvis du ikke vil gå glip af en opskrift:

Du kan følge mig på facebook, der ligger jeg altid op når der kommer nyt på bloggen, så går du ikke glip af en opskrift. Du kan finde mig lige her.

Jeg er også på instragram under profilen beritravnskjaer, det ville være hyggeligt hvis du også fulgte med der. Det kunne være skønt hvis du brugte #beritsunivers hvis du har lavet en af mine opskrifter og lagt et billede på instagram.

Du er mere end velkommen til at kommentere på mine opslag, både med spørgsmål og erfaringer hvis du har lavet en af mine opskrifter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply