Halloween

Klamme heksefingre

Tag børnene med i køkkenet og lav disse klamme heksefingre, de vil synes at det er rigtig sjovt… og når de skal spises grines der meget og de ved næsten ikke om de tør spise dem. Ved os var der en, der i hvert ikke skulle spise den klamme negl!!

Vi havde en hygge dag i efterårsferien sammen med min veninde og hendes to drenge, og næsten alle børn hjalp til indimellem i køkkenet og de syntes at det var det fedeste halloween kagebord vi havde fået lavet. Må jo også indrømme at min veninde og jeg også syntes at det var rigtig sjovt. Lidt legebarn er man vel altid…

Denne portion gav 2 bageplader, vil tro at der var omkring 50 stk ialt. Fik slet ikke talt dem i det store køkken kaos, for hold nu op vores opvaskemaskine har været på overarbejde efter sådan en hel dag med produktion af mange forskellige halloween kager.

Ingredienser:

200 gram blødt smør

200 gram sukker

1 æg

ca. 400 gram hvedemel

2 tsk vanillesukker

2 spsk multijuice (det var hvad vores køleskab lige indeholdte, appelsinsaft kan sagtens bruges)

Smuttede mandler (ca. 25 stk) plus evt. lidt ekstra til at hapse

Hindbærsyltetøj

En smule kakaopulver

Sukker og smør røres sammen og derefter tilsættes æg, vanillesukker og juice. Melet sigtes i, men kom ikke det hele i på en gang. Ælt det godt sammen og når dejen er fast, pakkes den ind i film og skal hvile i køleskabet 1 times tid. Og den tager ikke skade af at stå længere, tror vores lå 1,5-2 timer.

Imens er det tid til at smutte mandler og flække dem halvt over.

Når dejen har hvilet færdig så er det tid til at forme fingre… Rul den ud i ikke alt for tykke pølser. Dejen hæver lidt i ovnen, så tag højde for det i forhold til hvor tykke du vil have dine fingre.

Tryk mandlen ned i enden af en finger til neglen og tag den op igen. Kom lidt hindbærsyltetøj i fordybningen og læg mandlen tilbage igen. Form fingrene og lad knoerne være lidt tykkere. Rids riller til knoer, der må gerne ridses dybt, så det bedre ses når de kommer ud af ovnen.

Og det er altså ikke særlig svært… selv børn kan være med #coolboys

Og så skal de bages i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Når de kommer ud af ovnen så skal knoerne pensles med en lille smule kakao og ved servering dyppes enden i hindbærsyltetøjet, så det ser ud som at fingeren lige er skåret af…

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Halloween bowle med afhuggede hænder - Berits univers
    16. oktober 2018 at 17:37

    […] frisk efter en gang mande influenza, men en ting vi var alle helt enige om, var at vi skulle bage klamme heksefingre. Og lidt andet fik vi også lavet, det kommer på bloggen i løbet af de næste […]

  • Leave a Reply